Liam - född 2012-04-20

Det har hänt hur mycket som helst dem senaste dagarna, Vi har blivit en familj!
Fredagsnatten kl 02.06 så föddes vår underbara lilla son Liam, 3156 g och 50 cm lång. Så underbart söt. Går inte att beskriva vilken härlig känsla det var när han kom upp på börstet och skrek för första gången=)
Det hela började med att vattnet gick natten till onsdagen. Ringde då förlossningen och dem ville att vi skulle komma in för kontroll så att bebisen mådde bra i magen. Dem kopplade mej till Ctg och såg att bebisen där inne mådde bra. När vi var inne på sjukhuset så började värkarna komma lite smått. Men vi fick åka hem igen för att försöka vila lite så skulle vi höra av oss under torsdagen. Ringde till förlossningen igen på torsdag förmiddag och sa att jag hade värkar men att dem va väldigt oregelbundna och gjorde inte jätteont, men tillräckligt ont för att inte kunna sova. Barnmorskan som jag pratade med sa att om värkarna inte kom igång mer så bokade hon in en tid till mej torsdag kl 8.00 för igångsättning. Natten till tordagen så kom värkarna lite tätare och dem gjorde mer ont så då ringde vi förlossningen och dem sa att vi skulle komma in eftersom vi ändå skulle va där kl 8. Dem kopplade mej till ctg igen och såg att barnet fortfarande mådde bra. När kl var 8 och jag började bli ganska nervös inför igångsättningen så kom en läkare in och sa att tyvärr så är det fullt på förlossningen så dem kunde inte sätta igång mej. När dem sa det så var det som att hela världen brast samman, jag var trött och hade ont men inte antagligen inte tillräckligt ont. I det läget ville man ju bara bli igångsatt så det skulle komma nån vart. Men vi fick åka och lägga oss på BB istället för invänta värkarna eller i värsta fall vänta till fredag morgon för att bli igångsatt. Men efter att jag försökt vara uppe och gå så mycket som möjligt så kom värkarna igång mer och mer under eftermiddagen och vida halv sex hade jag så ont att jag sa att jag ville testa lustgasen. Så då körde dem in mej på förlossningen och jag kunde börja använda lustgasen. Lustgasen och massage från Christofer hjälpte jättemycket. Men när vi legat på förlossnigen i ca 3 timmar och jag inte öppnat mej mer än 4 cm, alltså 1 cm på cirka 3 timmar så bestämde jag mej för att ta epidural, så att man kunde slappna av lite och att livmodern kunde jobba på utan att man spänner sej. Epiduralen hjälpte mej jättemycket, ångrar absolut inte att jag tog den. Samtidigt som jag fick epiduralen så fick jag värkstimulerande dropp som skule påskynda det hela lite. Och det gjorde verkligen susen, 1,5 timme senare var jag öppen 6 cm och och ca 1 timme efter det så var jag fullt öppen och krystvärkarna kom. Cirka 1,5 timme med krystvärkar så kom vår efterlängtade lilla son till världen!=)
I det stora hela så tycker jag att förlossningen gick väldigt bra!


Liam, bara några timmar gammal


Liam, på BB


Liam


Liam, första dagen hemma


Liam, denna bild har vi skickat in till Webbisar på smp.se


Vecka 38

I eftermiddag så har jag varit hos Frida och Caspian på lite fika. Först hade vi tänkt att gå och gunga med Caspian men vädret har ju inte varit kanon direkt så det har blivit en inomhusdag idag.
Alldeles nyss så var Erika här inne och hjälpte oss att ta lite fina magbilder. Erika är superduktig på att ta kort tycker jag så korten blev jättefina, tack Erika!=)














Bondelid

Hittade en superfin kofta från Bondelid på MQs hemsida innan idag. Skulle vilja ha en kofta som man kan ha både till leggings och jeans. Vet inte om det kankse är dumt att köpa en kofta nu när det börjar gå mot sommaren men jag tänker att den är perfekt att ta på sej en kylig kväll...Sen funderar jag även om den kanske är lite för söt för min stil men tycker ju att den är jättefin..Ska fundera lite på den iallafall..

Vad tycker ni?


Bondelid kofta, ljusrosa


Bondelid kofta, ljusbeige


Sköna sol

Idag har jag äntligen tagit tag i att städa min garderob. Förstår inte att det alltid ska bli så kaotioskt i garderoben. Men nu är den städad iallafall så det är skönt, hittade lite kläder som jag glömt att jag hade..
Solen har ju varit framme idag så passade på att sitta ute på baksidan med ett glas smothie och en tidning.
Christofer slutade klockan fem idag så vi gick en runda när han kom hem sen lagade vi oss en god middag, kotletter i ugn med potatis och sallad.
Nu ska jag gå och fixa iordning en tallrik med lite glass=)


Härliga söndag

Idag har vi varit och hämtat vaggan som vi ska ha till den lille. (Ni får se bild senare, måste bädda iordning den först)
Andreas och Emma var i Ullared igår så dem köpte med ett jättesött bäddset till vaggan som är beiget med vita stjärnor på=)
Efter att vi skruvat ihop vaggan så åkte vi en sväng och hälsade på en kompis till Christofer sen åkte vi upp till samarkand och åt buffé.
Nyss så har Christofer och jag ätit en smarrig fika, och om en liten stund så ska vi åka hem och hälsa på hans mamma och pappa.
Härlig med söndagar när man inte har så mycket planerat utan man tar det lite som det kommer och gör det man känner för=)


Gårdagens middag med Evelina=)


Gofika!=)


Nytt på köksbordet

Idag har vi varit och lämnat in min bil på lagning, sjukt tråkiga pengar att laga bilen men är ju ett måste tyvärr..
Efter att vi lämnat in bilen så åkte Christofer och jag till Grand Samarkand och fikade på Askelyckan. Tycker verkligen det är mysigt att sitta på ett fik=)
Sen gjorde vi lite andra småärenden och tillslut var min bil klar och då var det dags att hämta den.
Efter det så åkte Christofer hemåt för att börja med lite lunch och jag åkte ner en snabbis på stan för jag ville kolla på ny kruka till köksbordet på Guldrosen.
Fastnade för ett litet rosa set från Cult design.
Ikväll kommer Evelina till oss och hälsar på, vi ska laga lite god mat och sen se nån bra film har vi tänkt.
Har precis slängt ihop en kladdkaka som jag tänkte vi skulle gotta oss med ikväll=)




Isabelle på besök!

Igår kväll så kom Isabelle och hälsade på. Det var länge sen vi sågs så det var himla trevligt att ses. Jag hämtade upp henne på stationen sen åkte vi och handlade ingredienser till en kycklingsallad och så åkte det även ner lite gotte i korgen=)
Efter att vi handlat åkte vi hem till mej och började med salladen direkt för vi var superhungriga båda två.
Salladen blev supergod, kan verkligen rekomendera den. I salladen hade vi tomater, gurka, sallad, paprika, majs, salladslök, rödlök, avokado och texmex kyckling med smak av tacos och vid sidan om hade vi creme fraiche med smak av cili och paprika.
Efter att vi ätit så blev vi proppmätta så det blev soffan resten av kvällen=)


Ny handväska?

Var nere på stan en sväng igår och lämnade in min klocka på lagning som jag köpte för bara cirka tre veckor sen.. Ska ju inte gå sönder så snabbt tycker jag, men det var väl kanske ett måndagsexemplar. I allafall så skulle dem se om dem kunde laga den i butik, men gick inte det så måste den skickas till Schweiz där den tillverkas och då lär det ju ta ett tag tills jag får tillbaka den så hoppas att dem kan laga den här i butiken.
Var inne en sväng på Åhlens, blev så sugen på att titta på deras bikinisar när jag läste att Erika hade hittat en sån fin bikini där.
Hittade en bikini som jag tyckte var fin men ska vänta lite och se vad dem andra butikerna får in tänkte jag.
Men hittade istället en jättefin handväska i tyg som jag blev jättesugen på men den va ganska dyr tyckte jag så får nog fundera på den ett tag. Behöver kanske egentligen inte nån ny handväska men den var så fin tyckte jag.
Vad tycker ni??


Väskan är från märket Ceannis


Vecka 38 - fixerad

Idag går jag in i vecka 38 och börjar faktiskt bli lite smått nervös för förlossningen, är ju inte så långt kvar.
Tycker egentligen att det känns mest spännande men nu när man inser att det inte är långt kvar så kan jag inte undgå att känna lite nervositet, man vet ju inte riktigt hur det kommer kännas och vad som kommer hända exakt. Längtar verkligen tills man får träffa det lilla livet som är inne i min mage!=)
I morse så var vi i allafall hos barnmorskan på MVC. När vi kom dit visade det sej att vi fått en ny barnmorska då hon vi hade innan har blivit sjukskriven. Den nya verkar jättetrevlig och bra men lite typiskt att man måste byta nu såhär i slutet när vi trivdes så bra men hon vi hade först.
Allt såg bra ut iallafall, jag hade gått upp ca 2 kilo i vikt på 2 veckor och magen hade vuxit som den skulle. Hon sa även att bebisen hade fixerat sig nu, så den har alltså lagt sej tillrätta med huvudet i mitt bäcken.


Vecka 38 (37+0)


Vecka 38 (37+0)


Utflykt med mamma

Idag har mamma och jag varit på en liten utflykt till Börjes i Tingsryd. Där fikade vi och strosade runt lite bland inredningssakerna.
Jag köpte en ny kruka som jag tänkt ha på vår uteplats. köpte även en rosa panelgardin som jag eventuellt ska ha i köket, sen så köpte jag ett jättesött Pinguhänge till barnvagen. Tittade även på ett sött bäddset som också är med Pingu på, men det finns i rosa eller blått så det får vi vänta med tills lille har kommit ut=) När jag var liten tittade jag ofta på Pingu och så lekte jag med en massa pinguleksakser så därför är det lite kul att köpa Pingusaker till vårt barn med=) Hoppas att han/hon tycker om Pingu bara;) 
 När vi kom tillbaka till Växjö så åkte vi förbi Blomsterlandet där vi handlade lite nya blommor.
Så ikväll så har jag planterat lite nytt här hemma!=)


Pingu


Ny kruka och hjärta som passar i mina trälådor på baksidan


Lila penséer till framsidan


Ny blomma till soffbordet


Köpte fina rosa sidenband som jag knytit runt krukorna i sovrummet


Här ska det odlas tomater - köpte en körsbärstomatplanta på blomsterlandet
Får se om jag lyckas med den, har aldrig haft en tomatplanta innan.


Bullbak!

Igår kväll så hade vi en liten myskväll med en stor godisskål i soffan framför tvn. Det var vi värda tycker jag, hihi=)
Idag jobbar Christofer till kl 17, så ska laga lite mat tills han kommer hem har jag tänkt.
Har även varit superduktig idag och varit på tippen och slängt grejer sen så har jag storstädat badrummet så det känns rent och fräscht. Och så har jag bakat supermånga kanelbullar! Vill passa på att baka lite som jag kan ha i frysen tills den lille kommer=)


Godisskålen från igår (vi åt faktiskt inte upp allt=))


Nybakade bullar=)


Slappdag!

Idag har Christofer varit ledig eftersom han har jobbat hela helgen. Vi har haft en riktig slappedag, men det har varit skönt och välbehövligt. Vädret gör ju att man blir helt seg, hoppas att vårvädret kommer snart så det kan bli lite varmt och soligt!=)


Vecka 37 (36+2)


Vecka 37 (36+2)



Påskdagen

Idag fick jag mej en välbehövlig sovmorgon, sover jättedåligt för tillfället så det var skönt att sova ut.
Nu håller jag på att göra mej iordning för mamma, jag, Andreas och Anton ska åka och hälsa på mormor på lite påskfika. Nilla, Henke och mina kusiner kommer också dit så det ska bli trevligt att träffa alla=)
Christofer jobbar så han kan tyvärr inte följa med men han slutar vid fem idag så då tänkte jag att jag ska överraska honom med en god middag!=)


Vecka 37

I torsdags morse när vi vaknat så vaknade den lille inne i magen också. Christofer och jag låg en lång stund och tittade på hur hela magen rörde på sig. Antar att det börjar bli trångt där inne men bebisen rör sig för fullt ändå=)
Idag håller jag på att tvätta alla bebiskläder som vi köpt så att dem känns rena och fräscha. Har även tänkt att det kanske är dags att packa BB-väskan. Så det ska jag nog med försöka att hinna med idag.
I eftermiddag så kommer Sinéad och hälsar på. Var säkert ett år sen sist vi sågs.. Det blir lätt så när vi inte bor i samma stad.


Ikea och jordgubbar!

Idag har vi varit en sväng på IKEA i Älmhult. Vi handlade nästan bara det som stod på listan, men ett och annat ljus råkade slinka med i vagnen med, hihi.
Vi åkte dit mest för att vi skulle köpa hyllor till barnrummet och det blev 2 st vita högblanka lackhyllor. Tror dem kommer bli fina där inne.
När vi kom hem var vi båda trötta och sletna så vi vilade en stund i soffan. Jag gjorde iordning jordgubbar med grädde och socker, supergott och nästan lite sommarkänsla!=)


Fika hos Sofie och nytt armband

Imorse ringde jag runt till en massa olika verkstäder för att kolla vad det skulle gå på att laga min bil, som helt hux flux började krabba igår. När jag va ute och körde så började helt plötsligt ratten låta när man svänger och airbaglampan började lysa. Alltså Är det nåt fel med airbagen....Så hima typiskt nu när jag har bilen ute på blocket för försäljning.. men men det löser väl sej på nåt sätt tillslut.
Efter att jag krabbat med bilen en stund så bestämde jag mej för att åka och hälsa på Sofie i Hovmantorp. Där blev det först lite lunch sen fika med chokladbollar!=)
Har varit alldeles för dålig på att åka och hälsa på henne, men nu när jag ska va mammaledig så får det bli ändring på det=)
Häromdagen så beställde jag ett nytt armband på nätet, har ett likadant innan fast i mörklila men nu kom jag på att jag ville ha det i nån fin ljus vårfärg så jag slog till på ett ljusrosa.


Påslakan...

Håller på att surfa runt lite på olika barnartikelsidor för jag vill hitta ett fint påslakanset som vi kan ha till vaggan.
Var nere på Babyproffsen idag men hittade inte nåt som jag ville ha.
Däremot så hittade jag ett jättefint på Jollyroom. Får se om jag kanske slår till på det=)


Jättesött påslakanset från Jollyroom.se


RSS 2.0