Mysdag

Idag har Liam och jag verkligen haft en mysdag. Vi har bara tagit det lugnt hela dagen i våra myskläder. Anledningen till att det inte blivit så mycket gjort är att jag har gått och blivit förkyld. Hoppas bara Liam klarar sig ifrån det. Nu ska jag däremot ta tag i lite saker här hemma, har en maskin tvätt som väntar på att bli upphängd och så ska jag laga mat tills Christofer kommer hem från jobbet.
Ikväll blir det middag framför tvn och sen lite godsaker till fångarna på fortet=)
 

Liam sparkar för fullt med sina små ben
 

Liam är jättekoncentrerad på sina strumpor
 

Mys med kaninen

Torsdag

Idag så har jag hunnit med en hel del, har donat hemma, bytt sängklder, hälsat på grannarna Frida & Pontus och pojkarna. Eftermiddagen har jag spenderat med Evelina, vi var på samarkand en sväng och tittade lite i affärer och åt buffé. Efter att vi var mätta och goa så bestämde vi oss för att åka hem till mig, vi stannade hos Liams farmor och farfar på vägen hem och hälsade på en liten snabbis=) Så kort sagt så känns det som jag hunnit med massor idag.. Nu är jag helt slut och ska gå och lägga mig. Känns som jag håller på att bli förkyld så hoppas att lite sömn ska hjälpa.
 

Har dammtorkat och städat sovrummet idag
 

Har bytt till nya och fräscha sängkläder i Liams säng
 
Sängmobil från Jabadabado som vi köpt för pengar som Liam fick i doppresent
 

Liams söta speldosa
 

Har köpt nya blommor till fönstret i sovrummet

Inte Liams dag...

Idag har det verkligen inte varit Liams dag.. Antar att det är tänder som spökar.. Han har fått flera hysteriska skrikattacker flera gånger under dagen. Han har skrikigt så han skakat, hostat och blivit helt genomsvettig. Det är ingenting som hjälpt..Och mat har han inte heller velat ha.. Men nu ikväll så var han lugnare så fick i han lite mat inför natten iallafall.. Usch tycker inte alls om när han är så ledsen och man inte vet till hundra vad som är fel...
Men mellan skrikattackerna så har han varit på strålande humör.. Så det borde vara tänder eller magknip kanske som varit fel, för hade han haft ont någonstans eller början till att bli sjuk så antar jag att han hade varit mer hängig under hela dagen.
 
I morse så kom Emma (min brors flickvän) hit för att gå en lång promenad med Liam och mig. Vi gick en jättefin runda i skogen som Erika visat mig. Kan säga att vi var helt genomsvettiga när vi var hemma igen för vi trodde inte att det var så varmt ute så vi hade lite för mycket kläder på oss.
Vi har varit på spädbarnsmassage idag och Liam brukar vanligtvis gilla det men idag så tyckte han inte alls att det va roligt eller mysigt.. Stackarn..
Efter massagen så gick jag och några mammor och barn en liten runda. Efter mycket om och men så kom Liam till ro och sov en bra stund.
Ikväll så har Liam och jag varit och hälsat på Isabelle. Vi åt hämtmat från Hotwok, tittade på Robinsson och pratade om allt möjligt. När Liam och jag skulle åka dit så var han på toppenhumör så jag antog att allt var bra igen med han men där hade jag fel, för efter Belle och jag ätit så skrek han igen för full hals och några minuter senare så var han på bra humör igen och skrattade. Tyvärr stannade vi inte så jättelänge eftersom Liam inte var på topp.
 

Liam har varit glad och nöjd största delen av dagen men jag tycker så synd om honom
när man märker att det är nåt som inte är bra...
Här ligger han och myser i sin babysitter och suttar på sin lilla tumme.
Bitringen tycker han också om att tugga på.

Höstnytt

Häromdagen så gick jag igenom Liams kläder för att se vad han behövde inför hösten. Han har storlek 62 nu, men han har kunnat använda kortärmade bodys i storlek 56 väldigt länge men nu börjar dem bli väldigt tajta så nu åker dem ner i sparalådan. Så jag har handlat/fått lite nytt inför hösten i storlek 68 och 74 så det kommer han förhoppningsvis kunna använda ganska länge. 74 är ju alldeles för stort nu men det kommer han ju kunna ha längre fram och kläderna i storlek 68 kommer vi snart kunna börja använda.
 
 
 
 
Liams första hängselbyxor från fina Newbieserien
 
Mysig mysdress till kalla dagar i höst
Fin långärmad från Geggamoja
 
 
 
Mössor som Liam fått av Andreas & Emma och hans farmor & farfar
 

Ny design!

Nu har bloggen ändrat utseende!
Jag är supernöjd med hur den ser ut nu, och headern är ju verkligen pricken och i=) 
Jag har ju inte gjort det här själv(är inte så kunnig på bloggdesign) utan jag har fått hjälp av goaste Mikaela! Jag skickade lite bilder till henne och hon har klippt och klistrat ihop den fina headern åt mig. Och så har hon ändrat lite på färg på rubriker och färg på bakgrund.
Från att jag knappt själv visste hur jag ville ha det så har hon verkligen prickat rätt med bilderna, färg och stil som verkligen är jag! Det är verkligen jättesnällt av henne att hon lagt ner den här tiden på att hjälpa mig med min blogg trots att hon har fullt upp med sitt!
 
Vad tycker ni om det nya utseendet på bloggen?
Jag är helnöjd iallafall!=)
 
 

Våfflor och shopping

Idag har Liam och jag varit på Grand samarkand, skulle reklamera en tröja som jag inte var riktigt nöjd med och jag råkade såklart köpa med mej lite nytt inför hösten.
Ikväll så har Christofers föräldrar varit här och hälsat på och gosat med Liam. Jag var sugen på våfflor så jag rörde ihop en smet och gräddade våfflor. Är ju så himlans gott!=)
Imorgon sägs det att det ska bli fint väder så stämmer det så ska vi nog gotta oss vid poolen, Christofer är nämligen ledig imon eftersom han jobbat helgen.
 
Bordet är dukat för våfflor
 
Liam myser på sin filt=)

Mysigt!

Liam har fått nya myskläder som är perfekta att mysa i här hemma nu när det går mot svalare tider!
 
 
 
 

Helt slut!

Oj vilken skillnad det är nu när Christofer har börjat jobba igen. Hade visst vant mig vid att han var hemma och kunde hjälpa till med Liam. Men nu när han börjat jobba igen så måste det planeras mycket mer om dagarna och det måste jag bli bättre på. Annars så har det gått jättebra att va hemma själv med Liam(och jag är nog snart inne i alla rutiner igen).
Idag så har Liam haft en vägra sova dag så det slutate nu med att han somnade ganska tidigt ikväll så han är nog uppe innan tuppen imon. Han har så mycket att titta på hela tiden så han kommer inte riktigt till ro. Vagnen brukar nästan alltid funka och det gjorde det idag med till viss del. Så därför har det blvit två långa rudnor idag så nu är jag helt slut.
Liam har ganska mycket skorv på huvudet som jag tror har börjat klia på han för han är där och drar och pillar med fingrarna hela tiden. Badade han i massa olja ikväll och drog lite försiktigt med en handduk på det så lite försvann iallafall. Hoppas det försvinner snart så han slipper kliandet (kliar ju i munnen med på han så han har fullt upp hela dagarna med att ha händer i munnen eller på huvudet).
 
Nu ska jag plocka fram någon god kvällsmat och vänta på att Christofer kommer hem från jobbet!
 
Christofer hann mysa lite med Liam innan han började jobba idag

BVC, MVC mm

Igår så drog föräldrargruppen igång igen efter ett litet uppehåll under sommarn. Det var himla kul att träffa alla igen och se hur de små liven hade vuxit=) Det var spädbarnsmassage som stod på schemat och Liam gillade det verkligen. Han njöt, och när jag masserade magen så rös han=) Mysigt! Får passa på att ge han lite massage hemma med och visa Christofer också så han också kan massera!
Efter föräldrargruppen på bvc så gick vi hem till en mamma och drack kaffe och pratade om barnen och lite annat med=)
 
Idag så har jag varit på efterkontroll på MVC(som gick bra) och i eftermiddag har jag träffat Amanda.
Nu ska jag söka runt lite här på internet och se om jag hittar några badbyxor/badblöja till Liam. Jag har nämligen bokat in oss på babysim som börjar om cirka två veckor. Ska bli jättekul att gå på det, hoppas bara Liam tycker om det, men han gillar ju att bada hemma i baljan så han borde gilla bassängen med=)
 
Liam på BB (2 dagar gammal)

Härlig dag!

Idag så har Liam och jag varit på BVC för att väga och mäta. Och han hade ökat fint i både vikt och längd så besöket på BVC gick himla bra. Efter Bvc så åkte vi för att möta upp Anna på stan. På några timmar så hann vi med lunch, fika, shopping och en massa prat såklart=)
Imorgon så är det dags för föräldrargrupp igen med spädbarnsmassage. Ska bli kul att träffa alla mammor och barn igen efter uppehållet under sommaren!
Nu är jag hur trött som helst så nu är det dags för sängen, Liam somande ganska tidigt ikväll så han lär nog vakna ganska tidigt imon så då gäller det att vara utvilad=) 
 
Den här fina blomman och krukan köpte jag på City gross igår när jag var där och
handlade. Den förra blomman jag hade där hade vissnat så jag hoppas att
denna kommer trivas bättre.
 
 
 

4 månader

Idag är Liam hela 4 månader gammal! Och det har Liam firat med att vilja va i mammas famn i stort sett hela dagen. Vår lille pojk är så nyfiken på allt som händer runtomkring så att ligga själv i ett babygym är endast kul i några minuter för tillfället.
 
 Liam har suttat på sina händer och fingar väldigt mycket på sistone så vi har börjat ana att det borde vara tänder på G. Och idag så såg vi att en liten tand är påväg upp i underkäken=)
 
 
Liam leker med sin skallra.

Loppis!

Igår så var Evelina och jag uppe med tuppen för att åka på loppis. Vi åkte inte dit för att köpa utan för att sälja en massa saker som vi inte ville ha längre. Kl 5 ringde klockan och cirka kl 6 åkte vi från Växjö mot Brunnsparken i Ronneby. Tjugo över sju var vi framme, ställdes oss i kö, dryga timmen senare fick vi komma in till vårt bord och herregud folk var som galna där inne.. Hann inte mer än öppna bagaget förens alla skulle rota i våra saker för att se vad vi skulle sälja men både Evelina och jag var stenhårda med att vi skulle plocka upp sakerna innan vi började sälja. När vi väl fått upp våra saker så hade vi koll på läget igen och försäljningen kunde börja. Vissa saker såldes innan vi ens hann blinka och vissa saker gick det lite segare med. Vid två tiden så kändes vi oss nöjda(och svettiga efter att stått i solen i flera timmar) med vår fösläjning. Vi hade lite grejer kvar men en del ska jag slänga, en del ska jag sälja på tradera och en del ska jag skänka. Vill inte ha in det som jag rensat ut!!  
 
Jag kan absolut rekomendera att åka dit och sälja grejer om man vill bli av med lite, men man kan inte sälja sånt som man vill ha lite mer pengar för, utan det får man nog göra på tradera/blocket istället. Dem var väldigt glada i att pruta där. Jag hade nåt klädesplagg som prislappen satt kvar på som jag betalat 149:- för och det ville dem betala 5:- för...
 
Bilen var fullproppad med saker!!
 
Här står vi äntligen först i kön!
 
 

Fina presenter!

Liam fick så himla fina presenter på dopet. Det var allt från halsband, sparbössor, ljusstakar, böcker och lite annat kul. Så nu har jag ändrat om och donat i hans rum så nu är det superfint på hans hyllor med allt det nya=) Det var bara nån enstaka grej som vi fick dubbelt av som vi måste byta.
 
Här kommer lite bilder på hans presenter:
 
Halsbandet som vi köpt till Liam
 
Halsband med väduren som Liam fick av fadder Andreas och Emma
 
Ljusstakar och moneyphant från Georg Jensen, ljusstakarna fick han av farmor och farfar
och elefanten av mormor, Thomas och morbror Anton. Sparbösseflodhästen
fick han utav Andreas och Emma
 
Ram med Liam ingraverat fick han av Farbor Fredrik, Ottilia och kusin Cornelia
 
"Tryggare kan ingen vara" Tavla från fadder Evelina och Robert
 
Tavla från grannarna Erika och Jon som dem beställt på formeli.se
 
Träspeldosa från mina tjejkompisar Emma, Amanda och Mia
 
Födelsedagståg från Liams farbor m familj, fotoalbum från Isabelle, barnkammarböcker
från Christofers farbor m familj och Pärnilla & Sebbe, Astrid Lindgren boken från
Linnea (fick först en barnkammarbok av henne också men eftersom den var likadan som
den vi fick av Christofers farbror så bytte vi till Astrid Lindgren boken. Är ett litet kapitel
från flera av hennes sagor i den bland annat Pippi, Emil, barnen i bullerbyn m.fl.
 
Klassiska Brio hunden fick Liam av Christofers kompis Kalle

Mysmorgon!

Liam och jag har myst en lång stund i sängen i morse. Han vaknade kl 06 och ville ha nappen, somnade om och vaknade igen vid halv åtta och då var det dags för mat. Efter att han ätit upp maten (han har blivit så nyfiken och ska titta på allt samtidigt som han äter så det tar sin lilla stund för tillfället) så mös vi i sängen medans vi väntade på att pappa skulle vakna=) Jag har kommit på att Liam verkligen älskar när man sjunger för han, så nu gäller det att försöka komma ihåg texten på alla barnvisor som man en gång kunde=)
 
Liam och jag myser i sängen!
(Han har rivit sig i pannan så får nog kolla över hans naglar idag)

Getingsommar!?

Det bara kryllar ju av getingar utomhus! Och inomhus med för den delen..det går ju knappt att sitta ute och äta/fika förens man har två tre getingar som surrar runt en. Igår gav jag upp och gick in och satte mig i soffan istället med mitt kaffe. Christofer satt kvar ute och fäktades med getingarna!
Idag är det ju superhärligt väder så det får nog bli en promenad med vagnen senare. Ikväll kommer Pärnilla och Sebbe för att äta lite mat med oss och titta på fotbollen. Ska bli supertrevligt!=)
 
Christofer fäktas med getingarna!

Overall

Efter lite provande och grubblande här hemma angående Liams nya overall så har jag nog kommit fram till att han nog inte kommer kunna ha den så länge i vinter. Och tyvärr så fanns den bara upp till storlek 68.. Men fick tips om att ellos också har en liknande overall så den klickade jag hem istället, hade även en rabattkupong på Ellos så betalade bara 119:- för den!! Så den beställde jag i storlek 74 så vi får hoppas att den är bättre. Liam är så himla lång så den kommer nog vara ganska bra i längden men säker ganska pluffsig runt magen.. Men man ska ju kunna få plats med en tjock tröja under med så den kommer han nog kunna ha hela vintern. Frågan är om man även kommer behöva en vanlig lite tjockare overall eller om det räcker med denna fast att man köper en åkpåse till vagnen istället??
 
Har beställt den vita, den har beiga stjärnor i luvan och på vantarna

Liam Christofer Gustav

Igår döptes vår lille prins till Liam Christofer Gustav. Det blev en jättefin dag och vi är jättenöjda med allt! Jättekul att så många kunde komma.
Dopet ägde rum i Öjaby Kyrka kl 11.00. Det var högmässa och så var det en flicka till som skulle döpas så i kyrkan var vi i cirka 1½ timme. Vi hade valt två stycken psalmer som spelades under dopet (tryggare kan ingen vara och du vet väl om att du är värdefull) och så hade jag pratat med prästen om att jag hade velat att någon skulle sjunga Älskade barn solo men att jag inte kände någon som kunde sjunga den så prästen överraskade med att sjunga den solo. Efter dopet så hade vi dukat upp för fika i församlingshemmet, vi bjöd på kanelbullar, kärleksmums, chokladbollar och tårtor. Allt är hembakat, kakorna har jag bakat med hjälp av Evelina, Linnea och Ottilia, och tårtorna har Christofers farmor och farfar bakat. Efter fikat så var det dags för paketöppning och efter det så började folk dra sig hemåt.
Tror och hoppas att alla hade det jättetrevligt=)
Liam var på toppenhumör och sa knappt ett ljud i kyrkan, han njöt nog av att det var så mycket folk runt omkring han och så tycker han ju om att lyssna på musik=) Efter dopet så var han helt slut och somnade i sin vagn. Lagom till paketöppningen vaknade han så han kunde se vad han fick ;)
 
 
Gudmor/fadder Evelina bar Liam till dopet
 
Liam tittar undrande på prästen med fingrarna i munnen
 
 
Händerna i munnen såklart=)
 
Gudfar/fadder Andreas höll Liam efter att han blivit döpt
 
Familjen Hjelmberg/Carlsson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liam hos sin mormor
 
 
 
 

Nya höst/vinterkläder

Igår så skulle jag bara springa in på samarkand och byta en tröja som jag köpte till mig häromdagen. Sprang in en liten sväng på H&M och där hittade jag världens sötaste vinteroverall till Liam som jag inte kunde låta bli=)
Och idag så har jag beställt hem lite höstnytt till både Liam och mig på H&Ms hemsida. Han växer ju så det knakar så det gäller att ha lite kläder hemma i större storlekar för bäst som det är så har han vuxit ur det han har..
 
 
Liams nya vinteroverall!! så söt=)
 
 
Denna supersöta badcape beställde jag idag. Beställde även
två stycken svarta nappar med leopardmönster på.
Och så beställde jag några bodys och ett par supercoola röda chinos.
 
 
 

OS, pyssel och fika

Just nu sitter jag i soffan och tittar lite på OS. Liam har precis ätit och ligger just nu i sin säng och sover. Jag har tänkt att jag ska försöka hinna med att sätta in lite bilder i album idag och senare i eftermiddag så ska jag upp till Grand Samarkand för att fika med en jobbarkompis=)
Nu ska jag ta tag i lite saker här hemma som disk och tvätt!

Dopplanering

Här hemma planeras det för fullt inför dopet. Vi sitter just nu i soffan och tittar på OS och diskuterar fyllning till tårtorna och vi har nog kommit på en bra kombination nu=) Imorgon ska vi träffa prästen och familen som ska döpa sin dotter samtidigt som oss för att gå igenom allt till dopet och så ska vi nog åka och inhandla det sista inför dopet också, måste bara skriva upp allt på en inköpslista så man inte glömmer nåt!
 
Inspiration till dopet!
 
 
 
 
 
 

MysLiam

Liam leker med sina händer..
 
...gärna in med båda händerna samtidigt i munnen
 
 
 
Erika tog flera fina kort när vi var ute på baksidan innan idag. Kunde inte välja vilka jag
skulle lägga upp så här kommer det massor med söta bilder på Liam!
 
 
 
 
 
 
 
Liam tittar för fullt på leksaken, men ännu så är det lite svårt att sträcka sig efter den.
 

Myskväll

Efter lite solande på baksidan med våra kära grannar och en svettig powerwalk med Erika så blev det en lugn och mysig kväll i soffan. Christofer har varit nere en sväng på Karl-oskar dagarna nu ikväll och åkt helikopter med en kompis!!!! Han var som ett litet barn nyss när han kom hem och skulle berätta. Jag och Liam har myst i soffan och efter att han somnat så plockade jag undan lite här hemma sen bänkade jag mig i soffan med tända ljus och film=)
 
 
När vi var nere på stan tidigare idag så såg jag att dem hade 50% i hela Dimodabutiken,
så kunde inte låta bli att köpa den här ljusstaken.

Presenter från mormor!

Liams mormor har varit iväg på bussresa till Prag. När hon kom hem igen så åkte jag och Liam för att hälsa på henne och se hur hon haft det. Hon hade såklart köpt lite söta grejjer till Liam=)
 
Fina kläder från Prag i större storlek så dem kommer passa till hösten
 
Superfin skallra och en liten mobiltelefon(gäller att lära sig i tid hehe)
 
Och så fick jag ett armband=)

Nytt och fint i Liams rum

Igår så påbörjade jag och Christofer en stor utrensning av saker som vi haft liggandes i lådor och i garderober. Det är sjukt vad man samlar på sig en massa onödiga saker.. Tanken med denna rensningen var att vi ville få ordning inne i Liams rum. Har haft hans kläder i en byrå men nu så har vi lyckats göra plats för dem i garderoben som står i hans rum. Sen så kom vi på att vi inte tyckte att malmbyrån i ek passade in i hans rum så vi la ut den på blocket och cirka 1 timme senare så var den såld! Så efter försäljning och rensning så packade vi in oss i vår nya bil och åkte till IKEA i Älmhult och köpte 2 st Expedithyllor i vitt och lite förvaringslådor. När vi kom hem på kvällen så kom Andreas och Emma och hälsade på så monteringen fick vänta tills idag. Nu sitter vi här i soffan och är sjukt nöjda med Liams rum!! Här kommer lite bilder så ni får se=)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

skulle göra ett inlägg från mobilen men det funkar inte alls..det går inte lägga in bild eller skriva någon annanstans än i rubriksrutan

 

RSS 2.0