Lediga lördag

Idag har jag varit ledig från jobbet. Vi började dagen med lite måsten hemma såsom tvätt och städning. När Liam sov passade vi på att hänga upp tavlorna som jag framkallade bilder till för någon vecka sedan. Vi har bara inte fått tummen ur innan men nu är det gjort och vi är nöjda med resultatet:)
När Liam vaknat åkte vi ner till strandbjörket för att mata ankor och lek i lekplatsen. Liams kusin, farbror, farmor och farfar var också där. Liam och Cornelia hade hur roligt som helst där tills att Liam halkade med händerna när han kröp upp för trappan till rutchskanan (stavas det så..?) och slog i hakan i steget. Hakan hände det inget med men han bet sig gansak rejält i underläppen.. Det bara forsade ut blod ur munnen och det tog en stund innan vi hade det under kontroll för att se vart blodet kom ifrån. "Bara inte en tand har åkt nu" men hans tänder klarade sig men han hade en ganska rejält sår på läppen, både invändigt och utvändigt. Usch stackars barn! Det gör så ont i hjärtat när han slår sig! <3
Nu sover vår prins och vi är mätta i magen av hämtmaten vi åt nyss. Nu vankas det tv och myskväll i soffan!:)
 
 
Såhär blev väggen i hallen efter att tavlorna kommit upp:)
 
 
 
 
 
 

Villervalla!

Liam har fått två nya plagg från Villervalla! Gillar jeans med mudd och dessa var väldigt mjuka så dem blir sköna att ha på sig i höst för Liam:)
 
Gillar verkligen Villervallas kläder! Mjuka och sköna och bra kvalité
 
Tuffa stjärnor på bakfickorna till vår stjärna:)
 
 
Nu ska jag gå och göra mig iordning för strax vaknar Liam och då ska vi åka och leka med hans kusin!:)
 

Myskväll!

Här hemma är det myskväll på hög nivå! Myskläderna är på, ljusen tända, tvn är igång och godis och chips står på bordet:)
 
 
 
 

Jobbtorsdag

Idag har jag verkligen  jobbat HELA dagen, eller ja det känns som det iaf. Är helt slut i både kroppen och huvudet så ska faktiskt hoppa ner i sängen strax..
Igår var mamma här och hälsade på! Vi satt ute på baksidan och åt mat och fikade. Och Liam busade runt för fullt. Han älskar ju verkligen att vara ute:)
 
 
Tuffingen njuter av det fina vädret på vår baksida:)

Barnvakt

Idag är jag ledig, har jobbat både lördag och söndag så idag var det faktiskt skönt att vara ledig lite. Jag har nämligen en hel del som måste fixas. Måste bland annat beställa namnnappar, åka ner på stan för att kolla på nya jeans till mig, vinterjacka till Liam och kudde som han ska ha till dagis. Och så har jag lite annat småpyssel som jag måste dona med här hemma men idag så hinner jag inte med allt detta eftersom vi är barnvakt åt Liams kusin Cornelia. Så tur då att jag är ledig imorgon med och börjar inte jobba förens kl 16 på onsdag. Så jag ska väl kunna hinna med det som står på listan:) 
Cornelia kom redan kl 8 i morse och då åt vi frukost allihopa sen gick vi ut och lekte sen var det snart dags för mat och nu sover dem båda i varsin vagn:)
Kul att testa på livet som tvåbarns förälder haha! Nä men det går faktiskt bra att ha hand om både Liam och Cornelia. Dem tycker det är kul att leka med varandra. Fast det blir en och annan sur min från dem båda. Liam gillade inte att Cornelia lånade hans Bobby Car och Cornelia ville väldigt gärna ha gräsklipparen som Liam körde runt på ;) 
 
Nähe nu ska jag plocka upp diskmaskinen innan dem vaknar. När dem vaknat så ska vi gå till Eveldal och titta på ankorna och så ska Cornelia hjälpa mig att baka en kladdkaka som vi ska bjuda farmor och farfar på ikväll:)
 
 
 
 

Jippi!!

Inatt var första natten som Liam sov HELA natten i SIN säng. Och han tillochmed somnade i sin säng igår kväll!! Hoppas nu detta blir en vana:) Jag tar inte ut något i förskott, det har man lärt sig som småbarnsförälder;) Men vi håller tummarna här hemma för att han ska sova bra på nätterna, för allas skull. Det är inte kul att se Liam trött som en trasa från det att han stiger upp tills han sover middag. Men är man vaken två tre timmar mitt i natten då är det inte konstigt att han är trött. Men eftersom det börjar närma sig dagisstart för honom så vore det bra för alla om han sov bra på natten:)
 

Bild från i förmiddags när Liam och jag var ute i sandlådan och lekte lite innan det var dags för mig att
åka till jobbet.
 

Vinterjacka

Jaha då man precis kännes sig ganska färdig med höstkläder till Liam så ska man börja tänka på vinterjacka. Har hört av flera att vissa storlekar i vinterjackor redan tagit slut. Så jag får väl helt enkelt ta en sväng på stan och kolla utbudet! Vinteroverall har vi faktiskt köpt, vi köpte en svart från Villervalla på Kosta Outlet. Vinterskor har vi också köpt. Dem köpte jag i våras när dem reade alla vinterskorna. Ett par goretexkängor från Viking blev det. Hoppas bara storleken är rätt nu till vintern men det tror jag faktiskt dem är. Annars får jag väl sälja dem på tradera och köpa ett par andra:)
 
Dessa jackorna tycker jag är fina.
Dem är från Lindex, kappahl, h&m och Polarn & Pyret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardag igen!

Tyvärr är det ganska glest mellan inläggen för tillfället. Min mammaledighet är slut och i måndags började jag jobba efter att ha varit mammaledig i 16 månader. Känns både kul och spännade att vara tillbaka på jobbet men självklart känns det tomt och ovant utan Liam. 
Idag har jag varit ledig. Vi har varit en liten snabbis på bvc för att få lite tips och råd angående att inte Liam sover så bra om nätterna, efter det gick vi till lekplatsen för att träffa mammorna och barnen i mammagruppen. Det var jätteroligt att träffa alla igen tyckte både Liam och jag. Vi har ju inte hunnit med att ses så mycket under sommaren då det varit ganska svårt att få ihop nåt då alla har massa saker inplanerade:)
 
Nähe nu är det dags att hoppa i säng!
 
 
En bild på Liam och mig från Karl-oskar dagarna för någon vecka sedan.

Ge-kås

Tänkte att jag skulle visa er lite av det jag handlade när jag var i Ullared för några dagar sedan. Men Jag har verkligen inte hunnit sätta mig vid datorn alls de senaste dagarna så därför dröjde det inlägget tills nu. Men här kommer iallafall några góbitar av det jag handlade:)
 
2-delad långärmad pyjamas till Liam.
 
 Några dagisvänliga t-shirts till Liam (eller ja den vita kanske inte är så fläcktålig men den kostade bara 40 kr  och jag tyckte den va fin så den fick följa med hem)
 
 Liam har bara för ett litet tag sen börjat intressera sig för att leka och köra runt med bilar så en ambulans och en polisbil fick följa med hem:)
 
Även en Mickispis har fått flytta in hos oss. Egentligen tänkte vi att vi skulle ge den i julklapp men han tycker att det är jättekul att leka med en spis och skrammla med alla kastruller mm (en kompis till oss har en spis som han leker med HELA tiden när vi är hos dem) så därför fick han den redan nu!
 
 
 
En ny lampskärm till Liams rum.
 
 Nytt kuddfodral till soffan.
 
 Ny randig löpare till köksbordet.
 
 Den här ramen velade jag länge om ifall jag skulle köpa den eller inte. Men efter en stunds funderande(på var den skulle kunna hänga) så köpte jag den. Och vi ska ha den i sovrummet har vi tänkt:)
 
 
 
 

Ullared!!

Häromdagen ringde min kusin och frågade om jag ville följa med till Ullared idag. Och det ville jag ju såklart! Perfekt att åka dit nu ju innan dagisstart så att jag kunde köpa på mig en massa strumpor, vantar och lite tunna långärmade mm. Hittade såklart en hel del annat till både mig och Liam och Christofer också. 
Köpte bland annat en jättefin ram som vi ska sätta upp i sovrummet, nya gardiner till vardagsrummet, lite julklappar till Liam (ja det gäller att vara ute i god tid) med mera.
 
 
Bild från Instagram

Skalkläder

Usch vad jag tycker det är svårt att veta vad man ska köpa för kläder och ytterkläder till Liam inför dagisstarten nu i höst! Men efter mycket om och men så köpte jag faktiskt ett skalset från Kappahl (Kaxs). Jag har hört himla bra om det och så gillade jag att byxorna går upp så högt och att det är hängslen. Tittade på ett regnset från didriksson men till det var det inga hängslen så därför föll lotten (efter mycket velande) på ett regnställ från kaxs och jag känner mig faktiskt himla nöjd med det köpet. Att kappahl hade 25 % rabatt på valfri vara gjorde ju itne saken sämre heller;) Nu gäller det "bara" att vänja vår lille kille vid att ha byxor och jacka på sig. Han var inte jätteglad över kläderna när jag provade dem om man säger så;)
 
Nu ska jag göra mig irodning för strax ska jag åka upp till Grand med Erika och Arvid:)
 
 

Ingen välling på natten tack!

Inatt var första natten som Liam godkände att han inte fick någon välling. Han vaknar ju varje natt vid tretiden och vill komma in till oss och dricka välling. Att han vaknar såhär på natten gör att han är ganska trött på förmiddagen innan hans vila efter lunch. När han vaknar på natten och vill ha välling tar det ofta cirka en timme innan han somnar om så vi kände nu att när det närmar sig dagisstart så vill vi försöka få honom att sova hela natten. För jag tror eller jag kan nästan säga att jag vet att vällingen endast är en vana på natten och inte att han är vrålhungrig. Så inatt så fick han alltså ingen välling. Han blev lite ledsen men det gick över på någon minut bara. Jag gav han nappen och snutten och han somnade om och sov till halv åtta:) Så nu kör vi på detta och hoppas att han vänjer sig att sova utan välling nattetid!
 
 

Ränder, stjärnor och prickar

Jag har letat runt efter fina vimplar till Liams rum men har inte hittat några som jag fatsnat för. Så därför köpte jag eget tyg på Panduro och sydde själv ihop ett flaggspel till hans rum. Och jag måste faktistk säga att jag är himla nöjd:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte många knop...

Idag har vi verkligen inte gjort många knop. Vi har verkligen haft en slappedag hemma. Eller ja, Christofer var iväg en sväng och skulle kolla runt vad det kostar att ta bort airbagen vid passargerarsätet i bilen.
6000 kr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi höll på att svimma båda två! Och den dagen man ska sätta tillbaka airbagen så kostar det 6000 kr till!!! Helt sjukt. Vi hade nämligen tänkt att flytta fram Liam i framsätet (eller iaf kunna ha det som alternativ) för att underlätta lite vid bilfärd när man kör själv. Jag börjar nämligen jobba om 1,5 vecka (Christofer ska va hemma 2 månader så det är inte riktigt dags ännu för dagis för Liam) och när vi jobbar båda två och vi jobbar varsin helg så vill vi att det ska vara så smidigt som möjligt att köra iväg med bilen med Liam. Men men han får nog sitta där bak, vi har satt upp en spegel så vi ser han iaf. Man får väl ladda upp med lite kex och frukt till han och en film och en bok så är han nog nöjd. Krisar det så får man ju helt enkelt stanna och hjälpa han med vad han nu behöver..Jaja nog med svammel om detta, det var ju inte det här jag skulle skriva egentligen...
Åter till att vi inte gjort så mycket nytta idag så har vi iaf varit ute och lekt en del trots regn(vi var inte ute i den värsta skuren), och så har jag nästan gjort klart Liams album med bilder från hans första år. Har bara en sida kvar. Sen har jag skickat in 450 bilder för framkallning (ja det är helt sjukt vad mycket bilder vi tar men jag vet att en vacker dag kommer jag, Christofer och Liam vara jättetacksamma att jag/vi tagit så många bilder.
Sen har vi nog inte gjort så mycket mer idag än att lagat mat och lite andra måsten:)
 
Pyssel pyssel:)
 
   
4 bilder från Instagram från dem 4 senaste dagarna:)
 
 

En dag på landet!

Igår var vi och hälsade på min moster och mina kusiner. Dem bor på en fin gård på landet med massor av djur. Liam som verkligen gillar djur hade mycket att titta på:) Och att leka med mina kusiner, det tyckte Liam var kul:)
När vi var där så fick Christofer för sig att han skulle rida. Sagt och gjort, några minuter senare satt han på Fridas vita häst. Haha jag kan ju inte påstå att han såg ut att vara någon van ryttare precis ;) Men det gick ändå ganska bra för honom..
När vi kom hem på kvällen så kom Evelina och Robban hit för att spela kort. Plump spelade vi!
 
Liam hade mycket att inspektera...
 
Hästen förbereds...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol och bad

Liam sover sen en lite stund tillbaka och Christofer åkte nyss iväg på hockey så nu ligger jag vid poolen och solar, så härligt. Man får passa på att sola när Liam sover för när han är vaken kan man inte ligga still på en filt och sola. Men det är härligt det med, att det är full fart på Liam! :)




Nytt till hemmet och Liam!

I Onsdags åkte vi till Helsingborg för att hälsa på Emma och Johan. Vi hade två härliga dagar hos dem med god mat, shopping på väla och Ikea, lek på lekplats (för Liams del) och kortspel (som tyvärr fick ett lite väl snabbt avslut eftersom Liam vaknade och vägrade somna om...)
När vi var på Ikea så hittade vi ett jättefint avlastingsbord som vi faktiskt köpte. Vi har funderat ett bra tag på vad vi skulle ha jämte soffan där det såg ganska tomt ut, och vi ångrar inte vårt köp! Vi är jättenöjda:) Lite annat smått och gott fick också följa med hem från Ikea och Väla Köpcentrum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0