Härliga sol!

Idag har vi njutit av solen igen, Bäst att passa på när den väl vill titta fram! 
Dagen började redan kl 6 i morse. Liam brukar inte vakna förens vid sjutiden, men idag tyckte han att sex var en bra tid att stiga upp så det var bara att se glad ut och gå upp ;)
Efter frukost och lite donande här hemma så gick vi iväg för att möta upp ett gäng från mammagruppen, det var dags för sångstund nämligen. Efter sångstunden hann vi med att äta lunch med Christofer innan han skulle åka till jobbet. 
Under eftermiddagen hann vi med att träffa några grannar ute vid lekplatsen och även en promenad till blev det. 
Ikväll har Isabelle gjort mig och Liam sällskap här hemma. Vi har ätit mat och pratat en massa och såklart en massa bus med Liam med. Han var superglad att Belle kom hit och busade med honom:)
 
 
 
 
 
 
 

Våren är kanske inte så långt borta ändå!?

Åh vad det varit härligt väder idag. Liam och jag har varit ute nästan hela dagen känns det som. Nej inte riktigt hela dagen. Förmiddagen spenderade vi med mammagänget och barnen lekte för fullt. Så kul nu när dem börjar "prata" och leka för fullt. Fullr rulle helt enkelt:)
Efter vi promenenarat hem från mammaträffen, åt jag lite snabblunch(Liam åt innan vi gick hem), sen packade vi in oss i bilen och åkte hem till Pernilla för en powerwalk i solen.
Efter promenaden drack vi kaffe utomhus, i solen!! Härligt.
 
Ikväll så har Chritofer och jag spånat lite på en liten tripp som vi tänkt att göra i mars. Vi har nämligen tänkt åka upp till Stockholm för att hälsa på Liams kusin med familj. Var alldeles för länge sedan vi var där, eller ja alldeles för länge sedan vi åkte iväg lite längre. 
Jag funderar även på att åka en dag tidigare än Christofer. Tänker att jag ska åka tåg till Linköping för att hälsa på en kompis som bor där. Sen tar Christofer bilen dagen efter och plockar upp Liam och mig där.
Det är bara en grej som känns lite halvjobbig. Jag har inte åkt tåg på jättelänge och vet inte hur jag ska lösa barn, vagn och packning på ett smidigt sätt. Tänker att jag inte vill lämna vagnen utom synhåll då jag kommer behöva packa i den.
Så är det någon av er läsare som har erfarenhet av att åka tåg med barn, vagn och packning? Hur gör jag smidigast??
 

Att stå är roligt

Liam har verkligen blivit mycket stabilare på att stå och hålla i sig på senaste tiden. Han har börjat förstå att man ska hålla i sig så att man inte ramlar, men ibland glömmer han bort att hålla i sig.. han är inte direkt försiktig vår lille pojk. Häromdagen när han gick med lära gå vagnen så så släppte han helt plötsligt och trodde att han kunde gå vidare utan att hålla i sig.. haha jag sa till honom att så snabbt lär man sig inte att gå ;)
 
H
 

Kavat

Såg dessa fina skorna på Ellos hemsida. Så himla fina och verkligen Liams stil (eller ja min stil...), men ska fundera lite på dem. Jag har ju ett par Converse i storlek 19 till honom som han kan ha nu i början av våren, men tror inte att dem är så lätta för honom att gå i nu i början innan han lärt sig riktigt. Så därför behöver han nog ett par lite mer rejälare skor med lite mer stöd för foten.
Vi ska ju till Ullared om någon vecka så ska kolla i skobutiken där och se vad dem har att erbjuda, kanske till en billigare slant.
 

Me&I

Idag har jag haft ett gäng mammor och blivande mamma hemma hos mig på lite Me&I party. Dem har ju så himla fina kläder, och framförallt barnkläderna är ju så söta. Kul med mönster och färg, speciellt nu till våren. Jag beställde en body och ett par byxor till Liam som jag tror han kommer bli supersöt i;)
 
 
 
 

Vår och sommarkläder

Jag har börjat kika runt (och handlat lite med) efter vår och sommarkläder till Liam och affärerna börjar få in en hel del fint tycker jag.
Hittade det här sist jag var på Grand Samarkand:)
 
 
 
 
Kläderna är köpta på Kappahl och Lindex.

Liams senaste...

... roliga min är den här :)
 
Flera gånger om dagen gör han så här med munnen, hihi något han kommit på, sött är det iallafall ;)

10 månader

Igår blev Liam hela 10 månader gammal. Vi var på BVC igår och fick veta att han nu väger 10,3 kg och är 77 cm lång, stor kille:) Längden har han alltid legat över på på kurvan men nu ligger han även över medel på vikten. Skönt att han har lite extra hull att ta av ifall han blir sjuk eller liknade.
 
Liam har lärt sig en hel del den senaste månaden. Han gör en massa söta ljud med munnen och ibland försöker han härma oss om vi säger tillexempel lampa så försöker han forma munnen så som vi gör. 
Fråga vi var lampan är så tittar han upp i taket på lampan.
Han säger "dä" lite då och då. Bland annat när vi tittar i bok eller om jag plockar fram en leksak till han. 
Han säger ma-ma och pa-pa oftare. Fast aldrig på beställning så det är knappt någon som tror oss att han kan säga det, haha.
Han kryper inte ännu, men han har kommit på en bra teknik för att åla sig så han tar sig fram överallt och snabbt går det med. Han försöker att sätta sig upp från liggande man hittar han inget att ta tag i så kommer han inte upp ännu. 
Han har bara nu idagarna börjat resa sig mot mig, ryggstödet i soffan osv.
Kör han runt i sin lära gå stol så är det superroligt att öppna alla skåp och lådor i köket (mamman och pappan tycker inte det är lika kul).
 
Att det bara är två månader till hans ettårsdag känns helt ofattbart. Tiden har bara sprungit iväg, speciellt dem senaste månaderna (säkert pga att det är en helt annan fart om dagarna nu, och att han lär sig nya saker hela tiden)
 
 
 
(Christofer blir kanske inte så glad för den bilden, nyduschad och året at alla håll)
 

Villervalla

Fina somriga nyheter från Villervalla. Kanske kommer beställa därifrån. Kul med lite färg till våren/sommaren! :)
 

 
 
 
 
 
 

Bik Bok

Fina nyheter från Bik Bok! 
 
 
  
 
(Bilderna belv visst ganska små)
 
 
 
 

Kalas

Idag har vi varit på kalas hos Evelina och Robban för att fira Evelinas 23e födelsedag! Hon fick jättemånga fina paket, och det mesta var från Bruka. Lite kul att expediten i affären här i Växjö som säljer Bruka har koll på vad Evelina samlar på och så hade hon även koll på vad vi köpt och även vad hennes farmor köpt så när Evelinas mamma skulle handla så sa expediten vad vi andra hade köpt så att hon kunde komplettera med fler muggar i samma färg :) 
Evelina hade stått i köket flera timmar igår för att baka tårta och göra smörgåstårta, fina blev dem och jättegoda!
 
Bild från Instagram.
 
 

Fredag

Idag har Liam och jag haft fullt upp. Efter att Liam fått sin förmiddagssömn hemma så åkte vi ner till stan för att äta lunch med bror/morbror Andreas.
När jag gick förbi Team sportia såg jag att dem hade 25-75% på allt i hela butiken och det var jag ju såklart tvungen att kolla in och köpte faktiskt något bra till Liam (vad visar jag imorgon).
Efter att vi även träffat mamma/mormor på stan en stund med så åkte vi till City Gross för att handla lite mat:)
 
Nu ikväll har vi bara myskväll i soffan med lite gotte och chips. (Liam somnade gott redan klockan 19 i SIN säng i SITT rum) Skönt att han börjat vänja sig vid att sova i sitt rum (nu när han väl vant sig vid det så sover han mycket bättre om nätterna, och vi med förståss)
 
 
Trött kille på stan
 

Vårjacka och mössor

Jag har kikat runt ett tag efter vårjacka till Liam. Jag har köpt en vindfleece på polarn och pyret men behöver ju en vanlig jacka med. Så därför blev jag glad att jag hittade en jättefin på Ellos och så var det ju ett stort plus att man fick 40% rabatt på valfri vara med. 
Fler saker som vi behöver köpa är:
-Skor
-Regnkläder
-Gummistövlar
-Kläder i större storlekar
-Strumpor med halkskydd
 
Softshelljacka från Ellos
 
Vändbar mössa från Lindex
 
Turkos mössa med svart stjärna från najsdesign.se
 

Instagram

Senaste bilderna från Istagram där jag heter carlssonmadde.
 
 
 
 

Tunika

Hittade en in tunika på Kappahl igår som jag funderade på att köpa men gjorde det inte sen. Tunikan var i jättefin rosa färg, och skulle vara jättesnygg till ett par svarta leggings. Men jag vet inte riktigt vad jag tyckte om att den var i skrynkelmaterial, sånt som man ska snurra när man tvättar så den är skrybnklig. Jag kan tycka att det känns lite som man går runt i en alldeles för skrynklig tunika då.. Men ska fundera lite på den. :)
 
 
 

Melodifestivalen med trevligt sällskap

Fikan på stan med Pärnilla var supertrevligt. Vi satt nog i cirka två timmar och pratade om allt möjligt. Och Liam hade fullt upp med att kolla på allt runtomkring, söte pojk:)
Ikväll har vära kära vänner Erika och Jon varit här och tittat på melodifestivalen. Jättetrevligt har vi haft! :) 
 
Erika och jag förrförra sommaren:)
 
 
 
 

Fika på stan!

Nu ska Liam och jag strax bege oss ner till stan för att träffa Pärnilla på en liten fika:) 
 

Magen för ett år sedan

Har donat lite med mina bilder på datorn idag medans Liam sov och fastnade en bra stund i mitt gravidalbum. Helt galet känns det nu när man tittar tillbaka på bilderna. Tiden har verkligen gått så fort.
 
Tänk när denna bilden togs så visste vi inte vem det var som låg där inne:) 
 
Vecka 30

T-shirts

Häromdagen hittade jag två stycken fina t-hirts som jag köpte till Liam. Han kommer bli jättefin i dem till sommaren.
 
Denna fina hittade jag på Åhlens.
 
Och denna köpte jag på Name it.
 
Liam i sin fina ugglebody från Me and I.
 

Mitt i veckan

Idag är det onsdag och det betyder att Christofer är ledig eftersom han jobbar helgen nu som kommer. Och tur är det att han är ledig just idag för jag somnade med huvudvärk och vaknade med ännu värre huvudvärk så det var skönt att han var hemma så jag kunde sova lite och han kunde hjälpa till med Liam. Nu efter ett antal alvedon senare så är huvudvärken nästan borta men jag känner mig tung i huvudet och är trött så ikväll ska jag lägga mig tidigt och hoppas på att jag vaknar piggare imorgon.
Men innan jag ska sova så ska Liam och jag ner på stan en sväng med Isabelle och hennes kompis Sabina och hennes lille pojk. Ska bli trevligt:)
 

Smycken

Jag fick så himla fina smycken när jag fyllde år för några veckor sedan, och kom på att jag glömt visa er dem.
 
Detta fina Thomas Sabo armband fick jag av Christofer
 
Lång halsband med vridet hjärta i silver fick jag av mamma, Thomas och Anton
 
 

Första helgen i februari

Ja redan är det februari och snart hoppas jag att våren kommer men tyvärr tar det nog någon månad till.. Den här första februarihelgen har vi hittat på en hel del kul men även slappat och bara myst hemma.
I fredagskväll så var mina bröder här och Emma. Vi åt mat från Spice and rice, spelade kort och tittade på film. Igår firade vi Christofer igen, denna gången var det hans farmor och farfar som kom för att gratta honom. Kvällen spenderade vi hos kära grannar, där vi blev bjuda på alldeles för god mat:) 
Idag har vi mest bara varit hemma. Vi har varit ute i det fina vädret och Christofer har varit på Mio för att hämta våra nya sängar och så har Liams farmor och farfar varit här och hälsat på.
Liam sov sent i eftermiddags vilket resulterade i en pojk som inte ville sova när det var sovdags ikväll, så han somnade alldeles nyss. Så nu ska vi bara slappa i soffan resten av kvällen.
 
Bild från Instagram
 

Vårnyheter

Även att det är grått ute och våren känns ganska långt borta så har jag ändå börjat kika runt lite på vårkläder till Liam. Märkte i vintras att det gällde att vara ute i god tid när man skulle köpa overall innan storlekar tog slut så antar att det är detsamma med vårjacka, skor mm. Vårjacka har jag inte hittat någon ännu (verkar inte kommit in så många ännu i butikerna)
Men däremot så kika jag runt lite på nätet idag och fastnade för dessa två härliga vårartiklar!
 
Fin ljusblå Piké från Zara
 
Snygga Adidasskor! Dessa hittade jag på Brandos.se
 
Ska kika runt lite till innan jag bestämmer mig för vad jag ska köpa till honom. Det lär ju komma in en hel del till. Och så funderar vi även på att åka till Ullared i början av Mars så där hittar vi kanske lite med:)

RSS 2.0