28 år

Idag fyller Christofer 28 år. Och det ska han fira med att jobba till 21 ikväll... Men han börjar inte förens klockan 15 som tur är så vi får fira nu på dagen istället.
Så jag ska ta med honom på en överraskning om en liten stund..Hihihi ;)
 

Vårnytt!

Idag har Christofer, jag och Liam gått en sväng på stan för att se om det kommit in några vårnyheter. Och det hade det men inte så mycket än så länge. Christofer hittade två skjortor till sig på H&M och jag hittade en tröja till mig, även den på H&M. Sen hittade vi även lite till Liam, lite basplagg från kappahl i storlek 80 och även i storlek 86 (är nog lagom till sommaren ungefär).
 
 
 
 
 
 


 
 
 

Kalas igen!

Ja januari är ju födelsedagarnas månad för oss. Det är många som fyller i början av året i vår bekantskapskrets.
Igår var det Christofers tur att bli firad. Han fyller visserligen inte förens på onsdag men eftersom han jobbar kväll då så passade det bättre med kalas i helgen. Vi bjöd på marängsviss, bullar och kakor. Marängsviss var ju hur länge sen som helst vi gjorde, så det var vi sugna på istället för tårta, och det var uppskattat av gästerna med.
Christofer fick fina paket, och av mig fick han ett fotoalbum som jag gjort till honom, och ett par beiga chinos som han kan ha till våren/sommaren :)
 
Marängsviss
 
 
En bukett tullpaner som Christofer fick av sina föräldrar.
 
Liam har fullt upp med sina smörgåsrån
 
 
Kusinerna. Cornelia är så himla snäll och försiktig med Liam. Hon springer och hämtar leksaker till honom
som han kan leka med och hon hålelr koll så han inte stoppar något i munnen :)

Leos Lekland

Idag har vi varit på Leos Lekland och lekt för fulla muggar. Liam tyckte det var jättekul att få följa med kusinen till leklandet för att leka. Och tur att det fanns en liten del som var för dem allra minsta barnen. Liam tyckte bollhavet var roligast, han gillade alla färgglada bollar:) 
Liam stod även själv för första gången (eller han har stått i soffan och hållt i sig i ryggstödet, men bara i några sekunder). Han höll sig i ett nät och såg jätteglad ut för att han kunde stå själv utan att mamma eller pappa höll i. Söta, goa pojk:)
Nu är vi hemkomna och har precis ätit middag. Vi är helt slut efter att stoj och stim och den höga ljudnivån som var på leklandet så nu vilar vi i soffan och Liam sover i sängen.
 
Glömde tyvärr kameran hemma så här kommer några mobilbilder.
 
 
 
 
 

Novita

Jag har hittat ett par jättefina vårskor i skinn. Jag gillar ju svarta skor och har ett par Le coq sportif som jag verkligen har gillat men dem har tyvärr gjort sitt efter några års användande så i år behöver jag verkligen ett par nya skor. Och har fastnat för ett par från märket Novita som säljs hos Scorett. Vad tycker ni? 
 
 
 
 
 

9 månader

Den 20 Januari blev Liam hela 9 månader gammal, och som sagt den senaste månaden har rusat fram i en rasande fart precis så som alla andra månader har gjort. Tiden går verkligenn snabbt, ibland lite för fort. 
Liam är i full gång med att försöka lära sig krypa, men har inte lyckats riktigt ännu. Han liksom hasar sig fram med armbågarna och skjuter ifrån med tårna. Han försöker att resa sig mot saker, han har lyckats resa sig i soffan mot ryggstödet några gånger. När han springer runt i sin gåstol så är det väldigt roligt och spännande att dra ut alla lådor i köket. Och så blir han jättearg om han kan se ner i lådan vad som är i (om han lyckas dra ut en högt upp). 
Liam börjar även få gansak mycket humör. Han blir helt rasande om man tar något ifrån honom som han inte får ha. Han börjar gråta och ibland så fäktas han även med armarna och är riktigt förbannad. 
Han äter det mesta i matväg, banan är tyvärr ingen hit, men allt man ska plocka i sig med fingrarna är jättekul(smörgåsrån, smörgås mm). Välling dricker han om man blandar ut den med ersättning. 
Han tycker om när man sjunger för honom, och han blir jätteglad när pappa kommer hem från jobbet.
Just nu är han inne i en fas (hoppas den är övergående) där han inte gillar att ligga på rygg på skötbordet. Och han gillar inte att ta på sig kläder och absolut inte ytterkläder.
För ungefär en månad sedan lärde han sig att vinka när någon vinkar till honom. Han säger även ma-ma-ma-ma och pa-pa-pa-pa.
 
 
 
 
Gå är roligt om någon håller.
 
Bild från 9 månadersdagen (mobilbild)
 
Stora killen i sin nya bilbarnstol

Biffstek med lök

Efter att vi storhandlat idag så hade vi många maträtter att välja på att laga ikväll. Isabelle har varit här ikväll så då ville vi passa på att laga någonting kul och gott såklart. Det blev biffstek med lök, potatis och sallad. Receptet hittade vi i Per Mobergs kokbok. Maten fick tummen upp av alla:)




Måndagkväll

Ikväll har jag varit hemma hos Andreas och ätit tacos och glass. Och så har vi bara slappat i soffan och tittat på tv och pratat. Liam har haft grabbkväll hemma med Christofer och hans kompis Kalle.
Imorgon ska Evelina och jag ner på stan en sväng för att se om vi hittar någon/några presenter till en viss Christofer som snart fyller år, vet inte alls vad jag ska hitta på tyävrr.Jag som brukar vara ute i så god tid med presenter börjar känna mig lite stressad eftersom vi ska fira han redan i helgen.
 
Liam övar på att krypa, det går väl sådär på den fronten. Men övning ger färdighet :)
Han tar sig framåt men genom att hasa sig på armbågarna och skjuta ifrån med tårna. 

Mateus

Åhh vad jag älskar proslinet från mateus! Det är verkligen jättefint och kul att matcha olika färger.
Fick bland annat dessa två skålar/fat i lördags.
 
 
 

Kalas

Igår hade jag tjejerna här hemma på lite födelsedagskalas. Vi åt smörgåståsrta, drack gott och till efterrätt blev det cheesecake. Supertrevligt hade vi!
 
 
Jättegod smörgåstårta som jag beställt.
 
Cheesecake med färska jordgubbar som jag bakat själv.
 
Fina våriga tulpaner fick pryda bordet.
 

Fredagsmys

Fredagskvällen spenderar vi i soffan framför tvn - fredagsmys!
 
Bild från instagram

Mindre bra natt

Usch vad det är synd om vår lille pojk. Han har sådan himla otäck hosta, och värre blir den när han ligger ner. Så inatt har han (och vi) sovit jättedåligt vilket resulterar i en väldigt trött och grinig pojk idag. Nu sover han redan sitt andra sovpass för dagen. Vila är ju den bästa medicinen har jag hört!
Hoppas han blir frisk snart för snart klättrar både jag och Liam på väggarna här hemma. Liam är van att vi bruka hitta på en hel del och träffa massa roligt folk men nu när han varit sjuk så har vi inte varit utanför dörren sedan i söndags. (Eller jag har varit ute en kort runda när Christofer har varit hemma). Så Liam börjar också bli lite uttråkad här hemma verkar det som. Inga leksaker är speciellt roliga längre och gåstolen som han annars älskar är inte heller speciellt kul. 
Usch och fy för sjukdomar, håller tummarna här hemma för att han ska bli frisk snart!
Nybadad kille (bilden är tagen för några veckor sedan).

Maxi Cosi Mobi

Liam börjar bli för stor för babyskyddet så nu är det hög tid att köpa ny bilbarnstol till honom. Vi var på Babyproffsen och testade några olika och vi fastnade för en maxi cosi mobi. Han satt jättebra i den och plusset med den var att man kan vinkla den lite men en spak så att han inte sitter för rakt i ryggen t.ex när han somnar i bilen. 
Håller på att kolla runt på nätet vad dem olika butikerna tar för pris för just den stolen. Skiljer sig väldigt mycket, vissa buitker säljer den för 2295:- och vissa tar så mycket som 2995:- så det lönar sig att kika runt lite:)
 
Vi ska köpa till ett extra stöd för huvudet som han kan ha nu när han är liten.
Stolen är godkänd för en vikt upp till 25 kg, men går bara att ha bakåtvänd. 
 

Vi tittade även på en kombistol som man kan vända framåt när barnet inte vill sitta bakåt längre, men dem stolarna tyckte vi var så klumpiga och tog mycket plats plus att han satt väldigt rakt i dem.
Men vi tänker att Liam ska sitta bakåtvänd tills han är cirka 4 år (rekomenderas) om det funkar och sen köper vi en ny framåtvänd stol efter det som är mer rymlig för honom!
 
 

Sjukstuga

Vi är hemma idag med. Liam är fortfarande dålig. Han hostar och snörvlar en massa. Febern är borta iallafall men hostan är verkligen hemskt, stackarn.
Nu sover han igen för andra gången idag så jag ska passa på att lägga ut lite saker på tradera för försäljning. Vi håller nämligen på att rensa i garderober och lådor här hemma. En del slängs men en del mer vettiga saker som känns fel att slänga säljer vi istället.
 
 
Fick så himla många fina blombuketter när jag fyllde år.
Dem här röda rosorna fick jag av svärmor och svärfar.

Make Up

Dessa fina fick jag i 25-års present av Andreas & Emma och Evelina & Robert.
Jättefina och jag blev jätteglad!
Dem passar in så fint i vårt vitrinskåp.
 
 
 
 

Vårnytt

Nu börjar jag bli sugen på att kika in lite nya vårkläder (ja, jag längtar till vår,värme och sol). Har kollat runt lite på nätet nu ikväll efter lite nya kläder till mig men hittar faktiskt inte jättemycket. Det har nog inte kommit in så mycket ännu, är väl ganska mycket rea fortfarande.
 
Denna fina blus hittade jag på Lindex hemsida
 
Den här toppen finns hos Kappahl
 
Finstickad tröja från Gina Tricot
 
Spets är vårigt och fint - den här är ifrån H&M
 
 

25 årskalas

Igår kväll var det kalas hemma hos hos med släkten.
Vi var 16 personer i vår lilla lägenhet, men det gick faktiskt bättre än väntat eftersom vi fått låna en grannes köksbord och stolar.
Vi bjöd på en massa olika sorters hemmabakade kakor och tårtor. 
Och så fick jag många fina paket=)
 
 
 
Vi dukade med fina papptallrikar och pappmuggar som vi köpt på Lagerhaus.
 
 
 
Cupkakes
 
Liam äter små smörgåsrånsbitar
 
Skårar tårtan
 
Paketöppning
 

Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller jag 25 år!
Ikväll får vi gäster så idag ska här donas och fixas inför kvällen. Eftersom Christofer jobbar hela dagen idag så ska Liam åka till sin mormor en liten stund så han får busa lite och jag kan hinna göra fikat klart och mig själv med för den delen.=)
 
 

Tårtbak

Lördagskvällen har jag ägnat mig åt att lägga ihop tårtorna inför morgondagens 25 års kalas. Nu står tårtorna i kylen och väntar på att få garneras, men det får vänta tills imorgon!
Liam och jag har fixat inför kalaset imorgon. vi har bakat, städat, hängt in tvätt osv. Vi har även hunnit med att hälsa på Erika och Jon. Så himla kul att se att Erikas gravidmage växer för varje gång vi ses. :)
Nu är jag hur trött som helst, så snart blir det sängen!




Städa, städa, städa

 
I helgen vankas det kalas här hemma hos oss så idag städas det för fullt här hemma. Även tvättmaskinen går varm, och så har jag även hunnit med att baka en småkaka och gått en runda med en tjej från mammagruppen.
 
Tänkte bara kika in för att säga vad jag sysslar med idag =)
 
 
Uglletavlan i Liams rum, som vi köpt på lagerhaus.

Sång från Liams dop

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

 

 

 

 

Lunch och bak

Lunchen idag bestod av två varma mackor och lite sallad. Liam och jag ska hälsa på Isabelle ikväll så då ska vi äta mat från hot wok, så då räckte det med en lite enklare lunch.
Vi har en hel del födelsedagar att fira framöver så idag har jag passat på att baka chokladmuffins.
Nähe nu sover Liam så jag ska passa på att Googla runt lite om bilbarnstolar. Vi var på babyproffsen häromdagen och kikade på utbudet. Vi fastnade för en, så ska se om den är billigare på exempelvis jollyroom!








Trevlig dag!

Efter en natt med mycket hackig sömn så somnade jag tillsammand med Liam när han skulle sova på förmiddagen. Så när jag vaknade så kände jag mig lite mer utvilad. När jag hade vaknat så ringde Anton och frågade om jag och Liam ville följa med en runda på stan och det tackade vi inte nej till. Vi åt jättegod lunch på Coretto, och vi avslutade lunchen med en god kaka och kaffe. Efter matpausen fortsatte vi att kika i affärerna. Jag var ute efter en vit slät duk som jag vill ha till köksbordet till lite speciella tillfällen. Men hittade inte någon. Trodde att Hemtex skulle vara ett säkert kort men icke..
Kvällen spenderade jag och Liam hemma hos Andreas och Emma. Vi åt god mat, tittade på allt nytt dem handlat till lägenheten och hade det himla trevligt.
 
 

Lek och bullar

Dagen idag består av hemmamys. Vi har precis varit ute och gått en promenad med grannen. När vi kom in igen så slängde jag ihop en bulldeg som nu står på jäsning. Medans vi väntar på att degen ska bli färdigjäst så leker Liam och jag i hans rum:) Han gullar verkligen sina nya leksaker han fick i julklapp!




Vårkänslor!

Igår när jag var och handlade så kunde jag inte låta bli att köpa en bukett tulpaner. 
 
Vårkänslor!
 
 

Det här med eget rum...

Ja nu har det gått några veckor sedan vi flyttade in Liam i hans rum. Men jag måste tyvärr säga att det går sådär för honom att sova där inne. När han sov i vårt rum så hade vi som rutin att lägga ner han i sängen med napp, snutte och speldosa sedan så somnade han oftast själv där (ibland fick man sitta och sjunga lite och hålla en hand på honom). Men det var nästan aldrig något problem när han skulle sova. Men nu när han blivit lite större så har han blivit lite mer lättväckt. Christofer snarkar och så vaknar han ibland till när någon av oss vände på oss och det prassalde i täcket. Så vi beslutade oss för att flytta in honom i eget rum. Samtidigt som vi flyttade in honom så sänkte vi sängen med så att han inte kan ramla ut om han skulle resa på sig.
Men nu vill han inte somna i sin säng. Känns som vi försökt med allt, sjunga, lampa tänd, öppen dörr, sitta och klappa på honom ja allt man kan tänka sig. Så det brukar sluta med att han skriker helt hysteriskt även att jag är i rummet så då tar jag upp honom (det gör ont i mammahjärtat att se honom så ledsen), lägger oss i vår säng och där somnar han jämte mig på bara några minuter. Vissa nätter har han fått sova mellan oss men oftast så bär vi in honom sovandes till sin säng, men han sover jätteoroligt. Han vaknar flera gånger under natten, ibland hjälper det att bara sätta in nappen så somnar han om men oftast så vill han inte somna om i sin säng utan vi har fått ta in honom till oss.
Usch jag tycker inte det känns bra, jag vill inte att han ska se sitt rum som något negativt. Och när han skriker och jag plockar upp honom så lär jag ju honom att "skriker jag så kommer mamma eller pappa och plockar upp mig". Jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Flyttade vi kanske in honom för tidigt (att han inte är mogen för det, men vi tänker lite att ju äldre han blir desto mer medveten blir han ju att han sover i eget rum), ska vi kanske flytta in hans säng till oss igen? Vi vill inte att han får som vana att sova mellan oss (vi vet ju att han sov så himla bra i sin säng innan..). 
Men alla nätter har inte varit katastrof, han har somnat i sin säng i sitt rum, både när jag suttit jämte honom och när jag gått ut efter en liten stund. Och han har sovit större delen av natten några gånger i sitt rum också.
 
Jag är öppen för förslag så är det någon av er som har några bra tips så säg gärna till.
 
 
 
 
 

Instagram

Bättre sent än aldrig - för ett tag sedan så skaffade jag instagram.
Vill ni följa mig där så heter jag carlssonmadde.
 
 
 
 
Lite bilder från instagram
 

RSS 2.0