Soliga härliga dagar!

Oj vad härligt det har varit med detta fina, varma och soliga vädret! Vi har mestadels varit utomhus både idag och igår. Liam älskar verkligen att leka utomhus så han har ju varit överlycklig över att vara ute hela dagarna. Trots att vi varit ute i flera timma så har han blivit jättearg när det var dags att gå in..
Igår kväll så var Amanda och Mia här och vi åt goda frallor och kladdkaka och pratade om allt mellan
himmel och jord.
Idag så har förutom en massa lek ute och tvättat och alla andra måsten som måste göra så har vi varoit och hälsat på mamma och ätit lunch och fikat där. Ikväll så har Liam och jag varit hos grannarna och ätit grillat (Christofer jobbar kväll).
 
Bild från Liams ettårstadag:) 
Den STORA Briohunden som han fick av farbror med familj var spännande (när jag tog fram den lilla briohunden så slängde han den åt sidan och fortsatte att inspektera den stora)

Cakepops

Jag kom på att jag har ju glömt att visa cake popsen som jag gjorde till Liams ettårsdag! Det var faktiskt enkalre att göra dem än vad jag trodde. Och dem gick hem hos gästerna:)
 
 
Hackad sönder ballerina kladdkaka kexen, sen blandade jag i philadelphiaost...
 
Rullade smeten till bollar och satte i pinnar i dem. Rullade dem sedan i smällt vit choklad och doppade dem till sist i det blåa strösslet.
 
Färdigt!! :)
 
 
 
 

Lördag

Idag har vi faktiskt inte gjort alltför många knop, då vår lille kille sovit väldigt oroligt inatt och hostat och snörvlat en hel del så blev det inte alltför många timmars sömn inatt. 
Så idag har vi mest bara varit hemma och donat lite. Jag har pysslat lite med Liam album, varit en sväng hos Liams farmor och farfar och fikat och tvättat bilarna och så har vi övat Liam på att gå, han gick nämligen 10 steg igår!! Sjukt härlig kännlsa när han gjorde det:) 
 
Igår kväll när Christofer kom hem så överraskade han mig med att ha ordnat barnvakt åt Liam och bokat bord på restaurang! Snacka om att jag blev överraskad och glad. Minns knappt sist vi var ute och åt bara vi två. jättemysigt hade vi det och maten var helt super!
 
Maten jag åt på Aptit igår, jättegott!  :)
 
Pyssel, pyssel! :)

Klättra

Nu har Liam kommit på att man kan klättra upp på saker. Han har lyckats klättra upp på vårt soffbord, och han har även lyckats klättra upp på sin lilla vita pall som står (stod) jämte hans säng. Vi har tagit bort den nu för han kan ju inte hantera det.. När han gör något som han inte får så säger vi ofta "ajaj" så nu har han bärjat säga ajaj när han gör något som han vet att han inte får. I ett sånt läge så ska man ju inte skratta men det låter faktiskt så gulligt när han säger ajaj så ibland är det svårt att hålla sig.
Han har även kommit på att man kan klättra ur sin stol vid köksbordet så nu gäller det att ALLTID spänna fast honom, men jag litar inte helt på det lilla "bältet" som är i Ikeas plaststol som vi har..Känns som att han kan krångla sig ur det om han vill.. 
 
Vår lille buse ;)

Sköna helg

Vilken härlig helg det har varit. Visst idag har inte vädret varit toppen fast vi har ändå haft en skön dag!
Igår var vi och hälsade på Erika och Jon i deras nya hus. Jättefint var det och ännu finare kommer det bli efter renivering. Vi hade med oss fika som vi åt i skuggan på deras framsida. 
Eftermiddagen spenderade vi hemma på vår baksida. Vi blåste upp Liams pool som han fått av faster och han blev superglad när han fick bada och plaska i den. Jag försökte få han att titta upp när jag skulle ta kort men han hade inte tid att lyssna, hihi ;)
Kvällen spenderade vi hemma hos oss med Andreas och Emma. Vi åt grillat, massa godis och så tittade vi såklart på eurovison (rätt låt vann tycker jag).
Idag har vi varit och hälsat på Liam farmor, farfar och farbror  och eftermiddagen har vi bara varit hemma och donat och fixat lite.
 
 
 

Trebimbi Click

Jag är med och tvälar om dessa smarta och sygga besticken på Madelenes blogg! :) 
Hade varit jättekul att vinna dem eftersom Liam precis kommit underfull med att det är himla kul att äta själv. Än så länge så hamnar mer i knät än i munnen men med lite övning så lär han sig nog tillslut ;)
 

En bra dag!

Idag har vi verkligen en jättebra dag! Fint och varmt väder, en sväng på stan med mamma och Emma, lunch med bror, bad i poolen här hemma, fikamys på vår baksida med Liams farmor, farfar och farbor OCH så har Liam tagit sina tre första steg. Snacka om stolt och lycklig mamma!!! Hihi :)
Liam är väldigt försiktigt och släpper absolut inte taget om min hand/finger när vi går och skulle jag försöka släppa så sätter han sig ner. MEN idag så stod han ute i gräset och titta på grannens pojkar när dem lekte i sandlådan, då släppte jag honom och han stod kvar sen tittade han på mig och tog tre steg för att komma til mig! :) Så sjukt härlig känsla när han gjrode det:)
 
Första doppet i poolen
för i år!

Sommarnytt till Liam

Har handlat lite nya sommarkläder till Liam! Här får ni se lite av vad jag hittat:)
 
  
 
 
 
 
 

Malmö

Igår så åkte jag tåg ner till Malmö för att hälsa på Linnea och för att shoppa, äta god mat och fika:) Klockan 10 var vi framme i malmö men vädret var kasst så vi åkte viderare med tåget till hyllie och det nya STORA köpcentret Emporia. Där fanns det hur mycket affärer som helst och vi var nöjda men dock lite fattigare när vi åkte därifrån.
 
 
 

Underbara söndag!

Idag har vi haft en solig och trevlig söndag. Dagen började med en sovmorgon för hela familjen till tjugo över åtta (minns inte sist Liam sov så länge), efter en god söndagsfrukost packade vi in oss och en fikakorg i bilen för att bege oss ut på en liten tripp. Vi åkte till sundet här i Växjö, där tog vi en hel del fina bilder, Liam kröp runt och inspekterade allt (fåglarna var väldigt spännande) och så fikade vi:)
I eftermiddags var Liams farmor och farfar, Eevelina och Robban här för att se på öster, äta lite mat och fika och såklart umgås:)
 
 
 
 
 
 

Tiden räcker inte till...

Nu är vi där igen...långt mellan inläggen.. Det finns verkligen ingen tid över för tillfället att sätta sig med datorn och skriva ett inlägg. Jag vill inte skriva bara för att och bara skriva ner något i all hast. Så jag skriver när tiden finns helt enkelt:)
Senaste tiden har bestått av en hel del ettårskalas eftersom alla barnen i mammagruppen är födda nästan samtidigt:) Och så har ju vädret varit helt underbart så dagarna har vi oftast spenderat utomhus med trevliga grannar. Igår var jag iväg på en liten tjejkväll, supertrevligt! Idag har vi städat förrådet, så himla skönt att det är gjort nu, vi har skjutit på det lite för länge. Hittade faktiskt en hel del gamla böcker och leksaker som jag ahde när jag var liten som Liam nu kan använda. Kul att det kommer till användning igen,
 
Här kommer lite instagrambilder från senaste tiden!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0