Tisdag

Idag så är Christofer iväg med en kompis till han för att hjälpa han att köpa en ny bil, så Liam och jag är själva hemma idag. Liam sov ganska länge på förmiddagen så då han jag med en hel del här hemma. Jag har bland annat bakat rabarbermuffins och ätit en god lunch=) Och nu ska jag försöka hinna med att städa lite också medans Liam ligger i sin babysitter och "pratar" för fullt!
Och så ska eventuellt jag och Erika gå en liten promenix med om det inte börjar regna..
 
Dagens lunch
 
Liam myser i sin babysitter.

Shoppingen från Stockholm

Kom på att jag måste ju visa vad jag köpte när vi var i Stockholm förra veckan!
 
!
Denna toppen köpte jag på Zara (himla synd att Zara inte finns i Växjö)
 
Jag tycker ju att det är så himla fint med stjärmönster så kunde inte låta bli att köpa
denna fina sjal på Pieces.
 
Ny kökshandduk köpte jag inne i Bruka buitken
 
Och så kunde jag ju såklart inte låta bli att köpa lite kläder till Liam.

25-års kalas

Igår kväll så var jag och Christofer på Amandas 25-års kalas. Det bjöds på god mat och tårta och vi hade det supertrevligt! Vi åkte hem vid 23-tiden för att åka och hämta Liam hos sin farmor och farfar, och han sov så gott när vi kom dit och han vaknade inte när vi satte in han i bilen eller la han i sängen hemma så det gick ju jättebra.
 
Jag, Mia och Emma
 
Mia och Christofer
 
Amanda - som fyllde halvägs till 50 ;)
 
Amanda, jag och Emma

Kalas!

Ikväll blir det 25-årskalad hos Amanda. Ska bli supertrevligt. Vi ska dit båda två så Christofers mamma och pappa ska passa Liam.
 

Tips!

Igår när jag och Evelina var på stan så köpte jag denna mangodoftande Body Mist på Body shop.
Luktar superfräscht och somrigt och kostade endast 129:-.
 

Sol,poolhäng och sprutor

Dem senaste dagarna har bestått av sol, bad i pool och umgåtts med vänner. Och så har vi varit på BVC igen, men denna gången så var det dags för vaccin. Det gick ganska bra att ta sprutorna. Den ena sa han ingenting när han fick och den andra så gallskrek han stackarn.. Så igår så sov han i stort sett hela dagen, och framåt kvällen så fick han lite feber och så tror jag att han hade ont i kroppen för han bara skrek och skrek hur jag än höll han men så till slut så la jag ner han i vagnen med snutte och napp och då somnade han direkt. Usch det var inte alls kul att se han sån..=/ Och när han vaknade nästa gång så hade det gått många timmar sedan han skulle ha ätit egentligen så då fick han lite alvedon och tillslut så ville han äta.. Ville verkligen få i han mat/vätska med tanke på värmen som är. Sen när han väl fått mat så var han pigg en stund sen somnade han gått för natten och sov nästan i hela 12 timmar i sträck!!
 
Poolhäng
 
God sallad ute vid poolen
 
Hallon- och rabarberpaj som vi bjöd på när Emma, Andreas, Evelina och Robban var
här igår kväll.
 

3 månader

När vi var uppe i Stockholm så blev vår lille gosse 3 månader. Han har lärt sig mycket på bara 3 månader, han kan lyfta upp sitt huvud från magläge, han ler för fullt, han har skrattat några gånger så det låtit, han har hittat sina händer(pillar på fingrarna, har hela handen i munnen och tittar på sin hand), han boxar på saker han ser t.ex fisken i babygymmet, han "pratar" för fullt både med personer och leksaker. Han har även kommit på att det är mycket roligare att vara med uppe i famnen så han ser vad som händer än att ligga i vagnen eller på golvet.
Liam gillar att mysa med mamma och pappa i soffan på kvällen och när han väl fått syn på tvn så släpper han inte den med blicken, även fast mamma och pappa pratar och busar med han;)
Imorgon ska vi till BVC, det är det dags för 3 månadres vaccinet, hoppas det går bra och att han inte blir allt för ledsen...
 
 
 
 
 
 
 

Underbara soliga dag!

Idag så har vi haft en helt underbar dag. Solen har lyst från en klarblå himmel! Christofer och jag packade ihop lite fika och handdukar och bäddade ner Liam i sin vagn för att gå till Evedal för att sola och bada. Där var det fullproppat med folk och vi tog plats vid ett träd så vi kunde ha Liam i skuggan. Efter några timmars sol så gick vi hem för att laga lite mat
När Linnea hade slutat jobba så kom hon hit för lite poolhäng. Vi gjorde iordning lite fika(mycket fikande) och solade ute vid poolen. Liam fick känna på poolvattnet med tårna men han verkade inte super överväldigad av det, men gulligt var det iallafall när han doppade sina små tår=)
 
Liam och Christofer på Evedal
 
Liam <3
 
Liam och jag på Evedal
 
Fika!!
 
Gullungen doppar fötterna i poolen
 
 
 
 

Slappedag

Idag har det varit en riktig slappedag här hemma. Liam har varit supertrött idag och sovit hur mycket som helst, men nu är han vaken och sitter i pappas knä och ler och "pratar" för fullt. Det enda vi gjort idag är i stort sett att ha plockat upp väskorna sen Stockholm, lagat mat och donat lite grann.. Evelina kom och hälsade på en liten sväng i förmiddags med.
Nu ska jag sätta mig i soffan med H&M katalogen som kom häromdagen.
 
Finns så mycket fint i H&Ms nya Home Kids sortiment
Gillas av både mig och Liam;)

Hjälp!!

När vi var i Stockholm så var vi inne i Bruka designs butik och där hittade jag superfina kaffemuggar som jag verkligen vill ha. Men kunde inte bestämma mig för vilken färg så hoppade det då. Men jag har itne kunnat släppa dem där fina muggarna så har surfat runt här nu för fullt men hittar dem inte på någon sida.. Är det någon som vet någon webshop som säljer Bruka Design??
 
Brukas randiga koppar
 
Vill ha dem här kopparna fast i mugg utan öra. Har världens beslutsångest om vilken färg jag vill ha men det lutar åt antingen ljusturkos, rosa eller lila.. Men har också funderat på om det skulle vara fint att blanda olika färger.. Vad tycker ni??=) (Muggarna finns i enfärgat med, kanske häftigt att ha tex turkost och blanda randigt och enfärgat men bara i en färg då)

Hemma igen!

Ikväll så har vi kommit hem från en tripp till Stockholm. I onsdags så packade vi in oss tillsammans med Christofers föräldrar för att åka upp till huvudstaden för att hälsa på Christofers moster med familj och Christofers bror med familj. Det gick faktiskt över förväntan att köra så långt med Liam (han sov största delen av bilresan) så det kändes ju skönt. Vi fick stanna några gånger för mat och blöjbyte bara. I onsdags så åkte vi direkt till Chrilles moster som bor ute på Adelsö, där åt vi en massa gott, badade badtunna, solade och killarna fiskade (nappade inte tyvärr). Under tordagen så åkte vi hem till Christofers bror, Ottilia och Cornelia. Där blev det också grillning och så en massa mys med småttingarna såklart. Fredagen bjöd på superfint väder så då passade vi på att åka till stranden för sol och bad (det var bara Mikael och Cornelia som inte var badkrukor). Fredagskvällen tillbringade vi inne i gamla stan på en supermysig restaurang.
Och så kan man ju inte åka till Stockholm utan att shoppa så det blev såklart en runda i city med under lördagen.
 
Här kommer ett litet bildregn från vår Stockholmstripp!
 
Liam i sin tuffa mössa han fått av mormor
 
Christofer och Liam på Adelsö
 
En trött liten kille
 
På bryggan
 
Nappade tyvärr inte
 
 
Liam på stranden
 
Sötaste kusinerna
 
Liam och Cornelia
 
På resaturang i gamla stan
 
En glad liten kille
 
Mys hos sin mamma
 
Liam i bilen påväg hem
 
 

Vitt och rosa

Jag har ju väldigt länge varit insnöad på färgen lila. Så i stort sett sen vi flyttade in i vår lägenhet för snart två år sen så har färgerna i vårt vardagsrum gått i vitt och lila. Men jag har ju alltid också varit väldigt förtjust i ljusrosa, så den färgen har fått joina det vita och lila i vårat vardagsrum. För några veckor sedan så satte vi upp en vit tavellist ovanför vår tv. När vi flyttade in i lägenheten så tyckte vi att vi att ytan över tvn skulle vara tom men nu så tyckte vi att det såg för tomt ut att inte ha något över tvn så vi åkte  till Chilli och inhandlade en vit tavellist som jag sen har dekorerat med lite ljuslyktor och blommor. Och både jag och Christofer blev supernöjda och undrade varför vi inte kommit på det tidigare..
 
 
 
 

Body

Efter att vi fick barn så har vi verkligen blivit bortskämda med massa fina presenter. Häromdagen så kom Christofers mamma och pappa förbi och dem hade med sej två stycken supersöta bodys till Liam som dem hade handlat på Name it.
 
 
 
 

Planering inför dop!

Här hemma planeras det för fullt inför dopet!  Jag tycker det är superkul att planera inför dopet, men det är mycket att tänka på. Efter att jag och Sofie gått en powerwalk runt sjön i morse så gick jag ner en sväng på stan och köpte lite servetter och lite dekorationsgrejer till dopet. Letade efter ljusblå värmeljus men hittade inga tyvärr..Vill ha sådana ljus som är i en genomskinlig plast istället för metallkoppen som dem vanliga är i men det var inte det enklaste att hitta...Någon som vet var man kan hitta det?? Lagerhaus har det inte...
 
 
 
 
 


Present från mormor!

För några dagar sen så var vi och hälsade på mamma (Liams mormor) och Liam fick denna supersöta lilla skål av henne. Dröjer ju ganska länge tills han ska få lördagsgodis men tills dess så får skålen stå så fint på hans hylla=)
 
Lördagsgodis
 
Idag så har vi varit på kalas hos Evelina och Robban. Robert fyllde 26 år idag nämligen. Vi hade jättesvårt att komma på vad vi skulle köpa till han så det fick bli presentkort på bio som vi la i en stor korg full med godis och chips!

Uggla

Denna supersöta lilla plåtask hittade jag på Blomsterlandet idag för endast 29:-
Den fanns i olika färger och storlekar och det fanns även krukor med samma motiv på.
Passar perfekt inne i Liams rum=)

BVC

Igår så var vi på tillväxtkontroll på BVC och Liam hade vuxit jättemycket. Han hade gått upp ca 700 gram och blivit 3,5 cm längre på bara drygt 3 veckor, så nu väger han 5406 gram och är 62 cm lång=) 
Så snart kan jag nog börja använda storlek 62 för 56 börjar bli lite smått nu...
Så det känns som rätt bestlut att börja med ersättningen för några veckor sen med tanke på att det är så himla stor skillnad på hans viktuppgång nu och även hans humör tycker jag!=) Liam har oftast varit ganska nöjd och belåten med tillvaron men runt dem veckorna då han inte gick upp alls mycket så gick det inte lång tid mellan målen och även fast jag ammat han i 45 minuter så var han ändå inte nöjd när jag tog bort bröstet från han..Så helt klart så har det funkat med ersättningen (även fast jag kanske velat amma lite längre än vad jag gjorde så var det ju ändå viktigast att han fick i sig mat och gick upp i vikt).
 
Liam i sina söta kläder=)

Härliga dag!

Idag har det verkligen varit en härlig dag. Dagen började med att jag fick lite sovmorgon eftersom Christofer gick upp och matade Liam när han vaknade. Efter en dunderfrukost och lite donande hemma så åkte vi upp en sväng till Grand samarkand för att köpa lite presenter till nyfödd bebis + födelsedagspresent till Robban. Men med i påsarna hem fanns bara present till nyfödd och några strumpor till Liam, så tyvärr hittade vi inte nån födelsedagspresent men vi får väl leta vidare. Vi var även inne på toys r rus för att köpa en träskallra från Brio men till min stora förvåning så fanns det ingen sån där.. Fanns knappt nånting av dem där klassiska leksakerna..Det trodde jag verkligen skulle finnas där eftersom det ändå är en så pass stor leksaksaffär. Får leta vidare!
Efter shoppingturen så kom Emma och Amanda för att hälsa på och fika lite och gosa med Liam. Himlans trevligt att träffa dem!=)
Nähe nu är klockan alldeles för mycket så nu är det dags för sängen!
 
Bild från filur.se

Plattläggning!

Nu har vi (Christofer) äntligen lagt några fler plattor på vår uteplats. Vi har haft en liten del intill husäggen där det varit gräs istället för plattor. Så nu har vi lagt plattor hela vägen ut till grannen och vi är supernöjda med det. Gräset som var intill husväggen var jämt gult eftersom det inte regnade på det och det såg ju inte så kul ut tyckte vi plus att ytan blir mer använd om det är plattor.
 
Christofer är i full gång med att förbereda inför plattläggningen!
 
Christofer lägger plattor och hans pappa hjällper till så att det blir plant
 
Färdigt
 
 

Scrapbooking

Idag så började jag dagen med att åka och handla på City Gross mednas Liam var hemma med sin pappa. Är inte ofta jag är ifrån Liam så måste erkänna att det kändes lite konstigt, men det hade gått så bra så när jag kom hem igen=)
I förmiddags så kom Pärnilla hit på besök. Hon hade med sig hela sin scrapbooking samling för att lära mej lite. Har börjat själv lite smått innan men Pärnilla lärde mej en massa knep och nya sätt man kunde göra på-riktigt kul faktiskt!

I eftermiddags så åkte Christofer, jag och Liam ner till stan en sväng för att kolla in rean på Önska (20% på hela butiken). Köpte med mej en frostad Iittala Kivi lykta och en klar Kastehelmi lykta. När vi ändå var på stan så passade vi på att gå in på Soho och beställde ett halsband som Liam ska få av oss i doppresent.


Fullt kaos på bordet när Pärnilla och jag pysslar=)


Liams album


Fikapaus i pysslandet


Najs design!

Har klickat hem en ny mössa till Liam som kom med posten igår. Den är ganska stor än så länge men tror han kanske kan ha den till hösten annars så får mössan snällt ligga i lådan och vänta tills våren.
Kan varmt rekomendera mössorna på Najsdesign.se. Jöttehärliga färger och härlig kvalité. Tycker det fanns jättefina mössor att välja på och det är inte omöjligt att Liam kanske får någon mer mössa därifrån.


Välbehövlig powerwalk

Nu har jag, Liam och Erika precis varit ute på en ca 6 km lång välbehövlig powerwalk.
Måste ta tag i och ut och röra på mej mer, går i och för sej en runda med vagnen varje dag men oftast blir det en normallång runda i behagligt tempo, så känns väldigt skönt med kvällens powerwalk. Vill ju gärna gå ner mina gravidkilon så man kan visa sej i bikini utan att se helt pluffsig ut.. Men jag är medveten om att det inte sker underverk på en dag utan att det antagligen kommer ta lite tid innan jag är nere på önskad vikt igen. Som tur var så gick jag ju inte upp jättemycket under graviditeten men kilona rasar ju inte av en.. Jag är ju sjukt svag för fika så det är en stor last jag måste försöka bättra mej på lite, annars har jag inte direkt tänkt att banta, tror nog att jag kommer gå ner några kilon bara jag rör på mej och äter någorlunda nyttigt. Jag har tillexmpel sluta dricka O´boy till frukost nu(drack ganska mycket O´boy när jag var gravid) så det är ju en bit på vägen=)

Idag har det ju varit supervarmt och det har verkligen märkts på Liam som har varit ganska varm idag och till följd av det haft väldigt svårt att sova så nu ikväll så var han så trött att han i stort sett nästan grät sig till sömns stackarn...
I förmiddags så var vi en sväng i Tingsryd för att kolla på bil men tyvärr hittade vi inte nån som vi föll för..bara att leta vidare.
Men när vi ändå var i Tingsryd så passade vi på att fika billigt på Börjes och så gick vi en liten sväng och kollade i affären och jag hittade en tunn filt som Liam kan ha i sin vagn nu på sommaren.




Liams nya filt, fina sommarfärger och pricken över i är ju stjärnorna=)


Från vagga till spjälsäng

Innan Liam föddes så bestämde vi oss för att vi skulle ha en vagga till han den första tiden. Och då passade det utmärkt att låna en jättefin vit vagga av Christofers släktingar. Just denna vaggan har Christofer själv sovit i när han var nyfödd och även hans syskon har sovit i den. Så därför tyckte vi det kändes väldigt fint att Liam också ska få sova i denna vagga.
Men för någon vecka sen så tyckte vi att han började bli för stor för den för den är ganska smal så fanns i så mycket plats för Liam att sträcka ut sina långa armar i den sen när han rörde sej i vaggan så gungade den till lite grann så att han stördes i sömnen av den. Men fram tills för någon vecka sen så har det varit toppen att ha en vagga. Perfekt när han vaknade för att äta mitt i natten för att äta och sen lägga ner han i vaggan och gunga den lite så somnade han om ganska snabbt.
Men nu när vi inte har vaggan längre så har vi köpt en vit spjälsäng istället som vi ställt in i vårt sovrum som han sover i nu istället. Och han sover oftast som en prins i den=)


Liam myser i vaggan


Spjälsängen




Sötaste kaninen som han fått av sin mormor


RSS 2.0