Checklista inför förskolestarten

Snart är det dags för vår lille(stora) prins att börja på föskolan. På tisdag närmare bestämt så är det dags att börja skola in honom. Det ska bli både kul och spännande men även lite konstigt också. Att det är någon annan som man inte känner ännu som ska ta hand om honom, trösta honom när han slår sig, lära honom nya saker osv. Men jag tror och hoppas att Liam kommer trivas på föskolan. Det verkar vara en himla bra föskola vi fått till honom, och att två pojkar från mammagruppen går på samma avdelning känns också jättebra!
Liam är väldigt framåt och nyfiken och gillar att leka och lära sig nya saker så jag tror han kommer få det toppen på föskolan.
Nu när föskolestarten är så himla nära så håller jag på att gå igenom så han har de kläder som behövs, att kläderna är namnade osv.
Så därför tänkte jag skriva ner en liten checklista här med det jag ordnat med till honom. 
Är det något som ni tycker saknas eller om ni har något bra tips så skriv gärna det:)
 
Höstskor
Gummistövlar
Skalset med både jacka och byxa
Polokrage
Fleecetröja
Mössa (både tunn och tjock inför vintern)
Vantar (galon, tunna tumvantar, vintervantar, fleecevantar)
Ullstrumpor
Vinteroverall
Vinterjacka
Termobyxor
Goretex kängor
Ryggsäck
Sittkudde som han ska ha när de samlas i ring
Kort på honom till hans plats
 
I hans lilla hög som han ska ha liggandes på förskolan har jag lagt:
2 par mysbyxor
2 stycken tunna långärmade
2 par strumpor
1 par vantar
1 mössa
 
Ska beställa nappar med hans namn på
 
Och så har jag köpt en massa nya kläder till honom (han har vuxit som bara den på sistone så det mesta var för litet).
 
 
Ryggsäck från Adidas.
 
Gummistövlar från Tretorn.
 
Vinteroverall från Villervalla.
 
Liams gammelfarmor har hjälpt till att sy denna fina kudden. Tyget har jag köpt på Panduro.
 
Gillar verkligen mönstret på Liams kudde
 
 

Helgen

Ja nu är helgen snart lver och herregud så fort en helg går. Man hinner knappt blinka innan det är måndag igen.
Vi har haft både fullt upp och lugnt i helgen. Igår var först Krille iväg med en kompis och när han kom hem så åkte jag iväg för att gå en sväng med Amanda på stan och uträtta några ärenden och såklart lite fika med. Liam hade feber igår efter 1,5 års sprutan så därför åkte jag och Christofer om varandra:)
På stan köpte jag ett par tunna fingervantar till Liam och ett par lite tjockare i fleece. Köpte även en välbehövlig familjealmenacka, måste ju har koll på allt nu när Christofer börjar jobba igen och Liam ska börja på dagis.
På tal om dagis så har Christofer fått nytt jobb som han börjar redan denna vecka nu som kommer, så jag ska vara ledig lite från jobbet och skola in Liam på dagis. Så det blev inskolning en vecka tidigare än vad vi tänkt men det spelar inte så stor roll. Jag är "bara" lite nervös över hur det kommer gå, men jag tror och hoppas att Liam (och jag) kommer klara detta galant!
Bara han blir kvitt sin feber! Han har haft feber i tre dagar nu och inskolningen börjar på tisdag så vi håller tummarna att han är frisk tills dess.
Idag har jag namnat de flesta av Liams kläder. Lag ihop en hög med kläder som ska ligga på förskolan.
Sen så har jag och Liam bakat några kakor också som vi åt med Liams farmor och farfar och Evelina och Robban som kom och hälsade på.
 
En bild från instagram! 
Liam hjälper till med bakningen:)
 
Nya kaffemuggen från Åhlens:)

Nytt

När jag var på samarknad häromdagen så köpte jag denna fina tröjan.
 
 
 
Liam fick också några nya plagg. Förutom två välbehövliga mysbyxor så köpte jag det här till honom:
 
Allt från H&M
 
Beiga chions och matchande skjorta
 
 
 
Ett tvåpack med baströjor, en helsvart och så denna randiga.
 
 
Jag gillar verkligen randigt! Det kunde ni inte ana va?;)

Beslutsångest

Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilka höst/vinterkängor jag ska köpa till Liam. Ett par i Goretex har jag redan köpt till han men jag vill ha ett par lite nättare och "finare" kängor till honom också. Känns kanske lite onödigt varmt och klumpigt att åka och handla/gå på stan osv i goretexkängorna. Men självklart är det jättekallt så är ju goretex det bästa eftersom de är rejält fodrade och vattentäta. Dem lite nättare kängorna tänker jag att han ska kunna börja använda ganska snart då det är ganska kyligt på morgnarna och kvällarna.

De jag velar mellan är iallafall dessa. Jag blir jätteglad om ni säger vilka/vilken ni tycker är snyggast och om ni har erfarenhet av någon om den är bra/dålig..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lediga måndag!

Idag har jag och Christofer (och Liam) städat vår garderob. Slängde en hel del som var urtvättat och nopprigt. SÅ himla skönt att få ordning på garderoben.
Var en liten snabbis på Grand i eftermiddag. Var själv med Liam där och det är som ett helt träningspass att gå och shoppa med han nu. Antingen sliter han ner kläder från galgarna eller så är han arg för att han måste sitta i vagnen. Så kort sagt så var jag helt svettig när jag kom ut därifrån..
Dagens mission var att köpa ett par mysbrallor till Liam. För idag visade det sig att tre par (alla hans par) mysbyxor var för korta!! Han växer så det knakar vår lille(stora) grabb!
Köpte två par mysisar från Kappahl. Ett par svarta och ett par mörkblå:)
Hittade även lite fint på H&M till honom som jag också köpte, men det visar jag imorgon för nu ska jag hoppa ner i sängen till mina pojkar. (Liam vägrade somna ikväll så det slutade med att han somnade i vår säng kl 10!!! Och där får han ligga nu resten av natten. Han som brukar vara så duktig och somna i sin säng. Han tillochmed nickar snällt och går självmant till sin säng när vi frågar om han vill sova.
Jag köpte även en fin tröja till mig på MQ men den visar jag också vid ett senare tillfälle.
 
Dem här plaggen skulle också få flytta in i min garderoben. (Helt plötsligt så kändes garderoben ganska tom efter dagens städning)
 
Blått och vitt är ju så fint ihop!
(Jackan, tröjan och toppen är från MQ, jeansen från H&M)
 

Viking

Liams nya vinterskort från vikingen!
Har hört bra om dem så hoppas han håller sig varm och torr om fötterna i vinter.
Det är ju så himla svårt med storlek. Än så länge är dem ganska stora, men det dröjer ju någon månad till innan det är dags att använda dem.
 
 
 
 

Min lördag..

Idag har jag jobbat hela dagen. När jag slutade kl 19 åkte jag hem till Christofers föräldrar för där var Krille och Liam och tittade på hockey. Nu är vi nyss hemkomna och strax är det dags att hoppa i säng så man är pigg imorgon:)
 
Om bara några veckor så är det dags för Liam att bli inskolad på dagis. Och jag har en hel del att ordna innan dess. Bland annat så måste jag namna alla hans kläder, beställa nappar med hans namn på, leta upp ett fint kort på han som han kan ha på sin plats på dagis.
På måndag är jag ledig så då ska jag börja namna hans kläder iallafall. Känns som det tar en stund ändå att göra det!
 
En bild från Instagram
från i morse.
 

Vill ha!

Har hittat lite fina saker som jag skulle vilja köpa till Liam.
 
Fin fin mössa från Ticket to heaven.
 
Tubhalsduk från Pierrerobert i ull.
 
Kängor som jag hittade på zalando.se
Ljusa eller....
 
mörka...???
 
 
 
Fin tröja från Villervalla
 
 
 

Ambulans och 3 årskalas

Att det ska vara så svårt att få tiden att räcka till till allt nu när man har börjat jobba igen.. Bloggen blir tyvärr lite lidande eftersom jag prioriterat annat när jag varit ledig. Men lite då och då ska jag få till ett inlägg har jag tänkt mig i alla fall.
Helgen som var började inte speciellt bra! Jag fick samtal till jobbet från Christofer att han åkte ambulans med Liam!!!! Liam hade tydligen svalt ett hårspänne/hårnål och han hade kräkts upp lite blod. Så Christofer tig det säkra före det osäkra och ringde 112 och dem skickade ambulans ganska snabbt. När Christofer fått tag på mig så åkte jag direkt ner till akuten för att möta upp dem. Som tur var så mådde Liam bra. Läkarna kollade i hals och svalg (usch vad Liam skrek när dem skulle kolla och höll fast honom, stackare men det var ju tvunget att se så inte spännet satt fast osv...)och såg endast att det var lite sårigt (antagligen från när Christofer försökte få tag på hårspännet). Något hårspänne syntes inte till så vi blev skickade på röntgen. Där fick vi veta att spännet hade tagit sig hela vägen förbi magsäcken och befann sig nu i tunntarmen på RÄTT håll!! Skönt och lite tur i oturen (vill inte ens tänka på vad dem kanske hade behövt göra ifall det satt fast eller låg på tvären). Vi blev hemskickade och skulle hålla koll på om hårspännet kom ut i blöjan. Hade det inte kommit ut på några dagar så skulle vi återkomma. Men som tur va så kom hårspännet ut cirka ett dygn senare och Liam verkade inte ha haft något ont i magen eller så. Så skönt det var att se att spännet kom ut! 
Det är inte kul när det händer ens barn något och speciellt inte när det är så pass att det behövdes både ambulans och akutmottagning..
Resten av helgen har vi spenderat i Örebro hos Liams kusin Cornelia med familj. Cornelia fyllde nämligen tre år i helgen så det ville vi ju såklart fira. Vi sov på hotell uppe i Örebro, var ute och åt, Liam red ponny, Christofer red också (han tom hoppade över ett hinder haha), firade Cornelias tre årsdag med kalas och allt som hör därtill:)







Härliga söndag!

Nästan varenda gång vi ska ta kort på Liam så gör han denna minen! Hahaha busungen;)
 
 
"Mamma, jag vill ha din telefon!"
 
 
Idag har vi (hela familjen) varit på mammaträff. Och idag var även alla pappor bjudna! Himlans trevligt hade vi, och vi hade mycket att prata ikapp eftersom vi inte setts på länge. I stort sett alla har börjat jobba igen nämligen så då är det inte lika enkelt att få ihop en träff. 
Barnen tyckte nog minst sagt att det var roligt att ses igen, för dem var inte still en sekund - eller jo kankse någon minut när det bjöds på fika;)
 
 

Vinterjacka!

Jag velar mellan två olika vinterjackor till Liam. Jag har köpt en overall till honom som han kommer ha till dagis och hemma att leka i. Men så känner jag att det ändå behövs en vinterjacka och termobyxor också, ifall overallen är jätteblöt så kan det ju vara bra att ha något annat att ta på honom så man kan vara ute i snön. Men så kan jag inte riktigt bestämma mig för vilken jacka. Den första med pälskrage har jag köpt hem och den känns varm och skön och bra att leka i. Den andra funderar jag på att köpa istället och lämna tillbaka den första. Jag tycker nog att den andra är finare. Men frågan är om den är lika bra att leka i. Men å andra sidan så kommer han ju ha overallen till största delen när han leker ute. Jackan är ju bara extra. Och eftersom jag tycker den andra jackan är finare så blir det nog den. Han kommer nog använda jackan istället för overallen när vi exempelivs åker bil, går på stan mm så då vill jag inte att jackan ska vara för klumpig.
Det blrv mycket svammel om en jacka här känner jag men här kommer iallafall en bild på varje:)
 
 
 
 
Ikväll skulle vi egentligen träffa Erika och Jon och lille Arvid. Men Liam har tyvärr blivit förkyld, han hade feber inatt (feberfri nu) och näsan rinner för fullt på han och så har han lite hosta med när han ligger ner så vi fick tyvärr ställa in och skjuta på det. Inte kul om lille Arvid skulle bli dålig ju!
Så typiskt bara att han skulle bli förkyld just nu, vi som verkligen såg fram emot att träffa Erika och hennes familj..
Men men vi får ta det en annan dag istället! :)
 

Kort

Ikväll har vi verkligen haft en slappekväll. Jag jobbade till 19 och när jag kom hem så åt vi lite sen har vi bara slappat i soffan och tittat på fotbollen bland annat. Jag har sorterat lite bland mina kort på datorn och ska snart skicka inte för lite framkallning igen! Så det inte blir en sån jättehög som sist. När jag inte hade framkallat på länge. Jag fastnade dock i mappen 2012. Året då Liam föddes:) Tittade på massa bilder när han var riktigt ltien. Och herregud vad tiden går fort alltså! Och så mycket som har hänt sedan Liam föddes. Allt han lärt sig och så stor han blivit:)
Jag är glad att vi har tagit så mycket kort som vi gjort ändå.
Det är ju så himla kul att ha och kunna titta tillbaka på!
 
På BB
 
Sånna här bilder har jag många! Liam sov nästan alltid med armen för ögonen när han var riktigt liten.
 
 
 
 
 
 
Busunge;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soffbord!

Har hittat ett(två) så fint soffbord som jag gärna skulle vilja här hemma hos oss. Men vi ska inte köpa nytt nu. Vi har ett som är relativt nytt men titta får man ju göra;)
 
Dessa två borden kommer från Bruka Design och jag gillar verkligen det vita blandat med cementskivan! 
 
 
 

RSS 2.0